Formel 1

Chef er overbevist om, at Hamilton bliver hos Mercedes

Lewis Hamilton vandt Formel 1-grandprixet i Portugal 25. oktober. Det var hans 92. grandprixsejr i karrieren. Jorge Guerrero / Ritzau Scanpix

Lewis Hamilton selv har udtalt, at han gerne vil blive hos Mercedes. Parterne har dog endnu ikke påbegyndt kontraktforhandlinger.

Never change a winning team.

Det er mantraet hos Mercedes, der har vundet konstruktørmesterskabet i Formel 1 de seneste seks sæsoner.

I alle årene har Lewis Hamilton været med, endda med fem individuelle verdensmesterskaber til følge, og teamchef Toto Wolff kan derfor ikke se, hvorfor briten ikke skulle skrive under på en ny kontrakt med Mercedes.

- Hvis en asteroide rammer jorden, kan alt ske. Men i øjeblikket er der ingen fornuft i, at han ikke ønsker at sidde i den hurtigste racer, og vi vil have ham i raceren, så det er et perfekt match, siger Toto Wolff til BBC Radio 4.

Vil gerne blive hos Mercedes

Lewis Hamiltons nuværende kontrakt med Mercedes udløber ved årsskiftet, men Wolff og Hamilton har endnu ikke påbegyndt samtalerne om en fornyelse af sidstnævntes kontrakt.

Før weekendens grandprix i Portugal, som 35-årige Hamilton vandt, lød det ifølge BBC fra briten selv, at han gerne vil blive hos Mercedes, men at der er mange spørgsmål, der skal besvares omkring detaljerne i kontrakten.

Tidligere har Hamilton også udtalt, at han ikke har det godt med at skulle forhandle en ny kontrakt på plads, mens verden kæmper med coronapandemien. Og så ønsker han heller ikke at sætte sin førsteplads i VM-stillingen over styr.

Wolff droppede møde med Hamilton

Wolff var i Monaco, hvor Hamilton bor, før grandprixet i Portugal, men begge blev enige om, at det var en for stor risiko at mødes.

- Vi står i dag i den situation, at alle har viljen til at fortsætte. Situationen er meget enkel, og jeg ved, at der er nogle konspirationsteorier i Formel 1, men hvad angår Lewis og jeg, lever vi som eneboer, og vores team er i særdeleshed disciplineret, siger Toto Wolff til BBC Radio 4.

Mercedes tillader blandt andet ikke, at flere end to personer spiser sammen.

Kan tangere Schumacher-rekord

Lewis Hamilton kom til Mercedes i 2013, og hans sejr i Portugal var hans grandprixsejr nummer 92, hvilket er rekord i Formel 1. Bliver briten verdensmester igen i år, vil det være hans syvende titel i alt, og han vil dermed tangere Michael Schumachers rekord.

Ifølge britiske medier tjener Hamilton omkring 330 millioner kroner om året.

I august forlængede Mercedes med Valtteri Bottas, så finnen også kører for teamet i 2021. Bottas kom til Mercedes i 2017.