Formel 1

Magnussen er helt klart god nok til F1, siger chefen, der droppede ham

Kevin Magnussen er god nok til Formel 1, siger Günther Steiner. Jorge Guerrero / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen står uden kontrakt, når den igangværende Formel 1-sæson slutter. Haas har ikke ønsket at forlænge med danskeren.

Det virker paradoksalt, at Günther Steiner først dropper Kevin Magnussen og siden taler danskerens evner op.

Det er dog lige nøjagtig, hvad Haas-chefen gør. Ifølge Formel 1’s officielle hjemmeside siger Steiner, at Magnussen har evnerne til at fortsætte i Formel 1.

- Helt klart. Jeg synes, han er god nok, men lige nu er det svært at finde et sæde. Han har dog vist, både over de seneste fire år hos os og før det, at han har talentet. Han skal bare finde et sted at udfolde det, siger Günther Steiner.

Det sted skulle bare ikke være hos Haas. Det amerikanske team har ikke ønsket at forlænge kontrakterne med hverken Kevin Magnussen eller Romain Grosjean, der har kørt for holdet i henholdsvis fire og fem sæsoner.

Økonomisk beslutning

Günther Steiner har tidligere fortalt, at det ville have hjulpet på de sportslige muligheder, hvis kørerne havde haft en stor sponsor i ryggen. Teamchefen har dog også sagt, at det ikke har været et samtaleemne mellem ham og Magnussen.

Ifølge Romain Grosjean, der også står uden arbejde efter nytår, ligger det dog fast, at afskeden med begge teamets kørere er en økonomisk beslutning.

- Det er årsagen til, at jeg sagde til Günther, da han ringede, at jeg forventede, at én af os skulle væk, og han sagde: "Nej, af økonomiske årsager, har jeg brug for, at I begge ryger ud", har Grosjean fortalt til Autosport.

Siden offentliggørelsen af det kommende Haas-exit har Kevin Magnussen fortalt, at han er i kontakt med andre Formel 1-hold.