Formel 1

Magnussen finder lyspunkt i sin måske sidste Formel 1-sæson

Nye og moderne racerbaner er ofte kedeligere at køre på end gamle baner, mener Kevin Magnussen.

Selvom Kevin Magnussen er i gang med sin måske sidste sæson i Formel 1, byder den på adskillige store førstegangsoplevelser.

Mange aflyste løb på grund af coronapandemien har betydet nye løb på ikoniske baner som Mugello og Imola, der ellers ikke har været på programmet i danskerens Formel 1-tid.

Og sammen med 'vante' legendariske baner som Silverstone og Monza har det resulteret i en løbskalender, som Magnussen har nydt godt af.

- Generelt er gamle baner og bybaner de bedste, siger Kevin Magnussen på Haas' hjemmeside.

- Enkelte nye baner er ret fede, men de er typisk mindre spændende, fordi de ofte er bygget helt flade med en masse asfalt af køre af banen på. Det er som at køre på en stor parkeringsplads mellem to hvide linje. Det er ikke så fedt.

Velkendte bybaner som i Monaco og Baku i Azerbaijan er aflyst i denne sæson, hvor kørerne ender med at gennemføre 17 løb. Oprindeligt var 22 løb planlagt.

- Bybaner er selvfølgelig spændende, fordi du i topfart kører rundt mellem vægge på en rigtig vej, siger Kevin Magnussen.

Den 28-årige racerkører har endnu ikke fundet et nyt hold i Formel 1 til næste sæson efter bruddet med Haas.

I den kommende weekend skal Magnussen og kompagni til Tyrkiet. Her venter endnu en bane, som danskeren aldrig tidligere har besøgt.