Formel 1

Magnussen spår kaos i ekstreme forhold

Banen i Istanbul voldte store problemer for Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet. Kenan Asyali / Pool / Ritzau Scanpix

I løbet af fredagens træninger var Formel 1-banen i Istanbul spejlglat.

Nyanlagt asfalt og kølige november-temperaturer i Tyrkiet gjorde fredagens Formel 1-træninger til en noget speciel oplevelse.

Især under formiddagens træning snurrede flere kørere rundt i deres racere på banen i Istanbul, der efter ni års fravær gør comeback i Formel 1 i 2020-sæsonen grundet talrige aflysninger som følge af coponapandemien.

- Det var ekstreme forhold. Der var nogle våde områder, men selv de tørre steder... jeg har aldrig nogensinde følt så lidt vejgreb i tørre forhold, siger Kevin Magnussen til Haas' hjemmeside.

- Det var virkelig vildt, men også ret fedt at få den oplevelse med. Det er det samme for alle og bare en ny udfordring.

Han siger, at det var som at køre på is. Samme opfattelse har verdensmesteren Lewis Hamilton, der i denne weekend kan sikre sig VM-titlen. Han mener, det var som en ishockeybane.

- Det var lidt af en karastrofe i dag. Banen er så fantastisk, og jeg forstår virkelig ikke, hvorfor de har brugt millioner på at ændre underlaget, siger Hamilton ifølge Sky Sports.

- Det er skræmmende hele vejen rundt.

Kaos i vente

Hverken Hamilton eller Magnussen forventer, at det bliver bedre i weekendens løb, når der lørdag køres kvalifikation og grandprix søndag.

- Vejgrebet blev bedre i dagens løb. Men det var ikke i nærheden af det, vi normalt har, siger Magnussen.

- Det kan blive kaotisk, specielt hvis du går udenfor løbslinjen for at overhale.

Magnussens tider i træningerne rakte til en placering som henholdsvis nummer 17 og 19 ud af 20 kørere, mens Lewis Hamilton måtte se sig slået af Max Verstappen fra Red Bull.