Formel 1

Ferrari-komet tabte besindelsen efter kiks: - Jeg kørte som lort

Charles Leclerc lå til at komme på podiet, men måtte efter en fejl i sidste sving se sin værste konkurrent overtage tredjepladsen.

- Jeg kørte som lort, jeg kørte som lort, jeg kørte som lort, jeg kørte som lort, råbte Charles Leclerc over Ferraris teamradio efter det tyrkiske grandprix.

Monegaskeren startede løbet fra 12. pladsen, men ved hjælp af en modig dækstrategi kørte han sig op på tredjepladsen, hvor han lå helt indtil de sidste sving.

Ferrari har haft en svær sæson med blot to podiepladser før grandprixet i Tyrkiet. Begge ture til podiet for det italienske storteam har Charles Leclerc stået for, så der var udsigt til et overraskende hattrick for den 23-årige racerkører.

Jeg er så fucking dum

Charles Leclerc

Men i forsøget på at presse Sergio Perez på andenpladsen lavede Leclerc en fejl, som gjorde, at teamkollegaen Sebastian Vettel kunne overhale Leclerc – med blot tre sving tilbage af det 58 omgange lange grandprix.

Det fik Charles Leclerc til at miste besindelsen over sin egen præstation over teamradioen efter løbet.

­- Jeg er så fucking dum, præcis som i Baku. Jeg er så pissesur på mig selv, fortsatte Leclerc med at rase over radioen ifølge motorsportsmediet wtf1.

I kvalifikationen i Baku i 2019 dummede Charles Leclerc sig og endte i muren, hvor han også var rasende på sig selv.

- Jeg er så dum, lød det dengang, men efter fejlen i Tyrkiet, der kostede en podieplacering, fik vreden altså lige et gear mere.

- Jeg er så vred, at jeg kun kan føle skuffelse. Jeg har ikke råd til at lave en fejl tre sving fra målflaget. Det føles virkelig dårligt, sagde Leclerc ifølge Formel 1's hjemmeside, da han var kommet ud af bilen.

I Ferrari-teamet har den interne stemning flere gange være lidt anstrengt mellem de to racerkørere.

I Brasilien sidste år kørte Charles Leclerc og Sebastian Vettel ind i hinanden, så begge udgik af løbet.

Leclerc var dog stadig diplomatisk, da han efter løbet i Tyrkiet lykønskede Vettel med tredjepladsen.

- Det har Vettel fortjent efter et år, der ikke har været godt for ham, sagde Leclerc om Vettels første podieplacering indtil videre i 2020.

Sebastian Vettel forlader Ferrari efter denne sæson.

”Uforståelige fejl” kostede sejren

For Lance Stroll var der også god grund til eftertanke efter Tyrkiets grandprix.

Den canadiske racerkører startede løbet fra pole position for første gang i sin karriere og førte også løbet, da der manglede 22 omgange.

Glæden over karrierens første pole position forduftede under søndagens løb i Tyrkiet for Lance Stroll

Men efter sit andet pitstop faldt det fra hinanden for Stroll, der lavede flere fejl og derfor byttede førstepladsen ud med slutplacering som nummer ni.

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg forstår det ikke, sagde Stroll efter løbet ifølge Autosport og forklarede, at dækkene smuldrede væk for ham.

- Vi er nødt til at undersøge årsagen. Det er vildt frustrerende først at føre løbet med 10 sekunder ned til nummer to, og så er jeg pludselig nummer ni, lød det fra Stroll.

Lance Stroll og Charles Leclerc får muligheden for oprejsning, når Formel 1-feltet når til Bahrain om 14 dage.