Formel 1

Haas laver brøler med Magnussen - Hamilton er verdensmester

Kevin Magnussen havde gang i et godt grand prix, men et forfejlet pitstop ødelagde danskerens løb.  Clive Mason / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen lå længe i pointene, men en gigantisk brøler under et pitstop så danskeren sejle ned gennem placeringerne.

Max Verstappens racer stod fuldstændig stille forrest i Formel 1-feltet. Som en bil med sommerdæk på glatbane.

I samme øjeblik svømmede Lance Stroll væk fra sin pole positon på den våde tyrkiske asfalt, og den unge canadier var længe i front.

En kaotisk løbsdag endte dog med, at Lewis Hamilton klatrede op fra sin startplads som nummer seks og sikrede sig endnu en sejr. En sejr der gør Hamilton til verdensmester for syvende gang i karrieren. Han tangerer derfor Michael Schumachers VM-rekord.

Top-3 i Tyrkiet

  1. Lewis Hamilton (Mercedes)
  2. Sergio Perez (Racing Point)
  3. Sebastian Vettel (Ferrari)

Magnussens løb spoleret efter Haas-brøler

Kevin Magnussen lå længe til en placering i top-10, men endte til sidste med at udgå på sidste omgang.

Danskeren blev sendt i pit, da han befandt sig på en aktuel 11. plads. Men en fejl i pitten gjorde, at Magnussen blev sendt for tidligt afsted.

Derfor måtte han tilbage, og da han endelig kom ud på banen igen, var han bagerst. De sidste mange omgange var danskeren flere omgange efter de andre kørere, og på sidste omgang udgik danskeren.

- Magnussens løb blev spoleret. Sådan et pitstop burde sidde i skabet, men der sker jo fejl engang i mellem. Problemet er bare, det sker langt oftere for Haas end for de andre teams. Det var ærgerligt for Magnussen, der havde en reel chance for point, vurderer TV 2 SPORTs motorsportsreporter Jacob Hammerholt.

En regnfuld og kaotisk dag i Tyrkiet

Lørdagens kaotiske kvalifikationen havde placeret Kevin Magnussen som nummer 16 i startrækken.

Efterfølgende straffe til andre kørere betød dog, at danskeren fik lov til at starte som nummer 13, og den 13. plads blev hurtigt vekslet til en 10. plads.

I første sving kolliderede Bottas og Ocon i det våde føre, hvor de begge to mistede rigtig mange placeringer. Det sendte hurtigt danskeren i spil til pointene.

Efter godt ti omgange skiftede de fleste racere dæk til intermediate. Dæk, der fungerer bedst i våde forhold.

Esteban Ocon og Valtteri Bottas fik begge to ødelagt løbet på første omgang.

Verstappen spandt rundt

Verstappen begyndte stille og roligt at dufte en god placering, men hollænderen blev for utålmodig i en sekvens, hvor han ville forbi Vettel. Derfor spandt Verstappen rundt, og fjerdepladsen blev til en niendeplads.

Halvvejs inde i løbet var mange ting derfor ikke ved det ’normale’. Her var kørere som Hamilton, Bottas, Verstappen og Leclerc altså lang væk fra en podieplads.

Racing Point-duoen med Stroll og Peres var forrest, men Red Bulls Alexander Albon pressede i den grad på fra tredjepladsen.

Haas-danskeren holdt fast i sin tiendeplads længe, men McLarens Lando Norris kom med tiden tættere og tættere på Magnussen.

Efter 28 ud af de 58 runder måtte danskeren dog vinke farvel til sin placering i pointene. Han holdt efterfølgende fast i sin 11. plads, men løbet blev kort efter ødelagt efter det dårlige pitstop.

Hamilton kom i gang - og blev verdensmester

Alexander Albon havde gang i et af karrierens flotteste løb. Men da han for alvor nærmede sig andenpladsen, spandt den unge Red Bull-kører rundt.

Hamilton strøg forbi Albon, men briten havde ingen intentioner om at stoppe her.

Lewis Hamilton i kurs mod verdensmesterskabet.

Mercedes-stjernen havde endelig fundet rytmen, og med mindre end 20 omgange til mål var han, hvor han oftest er - forrest i feltet.

Med 15 omgange til mål begyndte løbet at forme sig, som vi flere gange har set: Hamilton, Leclerc, Perez, Vettel, Albon og Verstappen kæmpede om podieplaceringerne.

Hamiltons forspring blev dog bare større og større, selvom han havde været i pitstop en gang mindre end kørerne bagved.

Perez holdt fast i sin flotte andenplads, men han var aldrig i nærheden af at hente ind på Hamilton. Derfor vandt Hamilton sin syvende titel. Og sin sjette titel på syv år.