Formel 1

Haas-boss takkede første mænd på stedet - overrasket over deres reaktion

Romain Grosjean blev kørt på hospitalet med forbrændinger, men var efter omstændighederne okay, siger Haas-chef Günther Steiner.

At kalde starten på grandprixet i Bahrain for dramatisk ville på alle måder være en underdrivelse.

Haas-køreren Romain Grosjeans racer eksploderede i løbets indledning efter en kollision med barrieren.

Det var en stor overraskelse for os. Vi har aldrig set så meget ild før

Fører af lægebilen, Alan van der Merwe

Kevins Magnussens holdkammerat forlod den brændende racer efter et samarbejde med lægefolkene. Og det blev gjort i et meget højt tempo. Til stor glæde for Haas-chef Günther Steiner.

- Når du oplever sådan noget her, tænker du bare, du har brug for en smule held. I momentet tænker du ikke, hvordan det skete. Jeg var bekymret, og jeg vil gerne takke lægerne og alle hjælperne. De gjorde et fantastisk stykke arbejde i at få ham væk så hurtigt som muligt fra branden. Det var exceptionelt, siger Steiner efter ulykken.

Billeder fra pitlane viste, hvordan Haas’ Günther Steiner kom over for at takke Alan van der Merwe, der var med til at hjælpe Grosjean ud af den brændende bil.

- Mange tak. For at være ærlig, så var jeg overrasket over, hvordan I reagerede, sagde Steiner til Alan van der Merwe.

Blev fløjet direkte på hospitalet

Romain Grosjeans bil brød i brand akkurat, som kollisionen med barrieren skete. Men lægebilen var på stedet på få sekunder. Heldigvis.

Mens lægerne beslutsomt satte i sprint mod flammehavet og Grosjean med deres brandslukkere, forsøgte franskmanden at vride sig fri fra den voldsomme ildsøjle.

Efter en håndfuld sekunder, hvor lægerne havde sprøjtet med brandslukkere, kom Grosjean fri. Han forlod banen omgående, hvorfor hans chef ikke fik talt med ham.

- Men han er okay, og hvis der er andet, finder de ud af det på hospitalet. Han er okay, sagde en tydligt chokeret chef.

Twitter skriver Haas, at Grosjean har mindre forbrændinger på sine hænder og ankler, mens et statement fra officielt hold forklarer, at frankmanden blev fløjet til et nærliggende hospital for at blive undersøgt.

Lyn-analyse

Det er meget usædvanligt, at en Formel 1-racer på den måde bryder i brand. Igennem mange års arbejde med racerne, har man udviklet en slags beskyttelses-blære, som brændstoffet flyder igennem, og konstruktionen i bilen er lavet, så den ikke skal kunne gå i stykker.

Men i det her tilfælde rammer raceren så voldsomt ind i barrieren, at bilen bliver fuldstændig skraldet og delt i to. Dermed bliver der også flået hul på den blære, og når en racerbil er så varm, som den er, skal der minimalt med benzin til, før det antændes.

Har aldrig set så meget ild

Den tidligere racerkører og nuværende fører af lægebilen, sydafrikanske Alan van der Merwe, var sammen med løbslæge Ian Roberts de første på stedet, da de kørte lige bag Formel 1-feltet. Begge var de med til at hjælpe Grosjean fri, og de var chokerede over, hvad de så.

- Det var en stor overraskelse for os. Vi har aldrig set så meget ild før. Det tog nok ikke mere end ét sekund at finde ud af, hvad der var sket, men det føltes som en evighed. Og så begyndte Romain selv at kravle ud af bilen, hvilket var fantastisk - ulykken taget i betragtning.

- Det viser, at alle sikkerhedstiltag som eksempelvis halo'en, barriererne og selerne virker, som de skal. Uden de her ting kunne det være endt på en helt anden måde, siger Alan var der Merwe.

Du kan se den voldsomme situation i billedgalleriet herunder.