Formel 1

Magnussen havde svært ved at tro på teamets besked om Grosjean

Haas-køreren Romain Grosjean var selv i stand til at forlade den brændende racer, selvom alle odds var imod ham.

Nogle ulykker er så voldsomme, at de kan være svære at beskrive med ord.

Det sandede Kevin Magnussen, da hans teamkollega Romain Grosjeans racer eksploderede og brød ud i brand efter en kollision med autoværnet på første omgang af Formel 1-løbet i Bahrain.

Løbet blev stoppet med det samme. Hele Formel 1-feltet rullede tilbage i pitten, hvor stilheden og de tomme blikke tonede frem på tv-billederne. Kevin Magnussen kunne næsten ikke tro, hvad der lige var sket.

- Teamet fortæller mig, han er hoppet ud af bilen. Jeg tror nærmest ikke på det, for jeg kunne se, hvor store flammerne var. Jeg ved jo, at bilen skal eksplodere, før det sker. Det er næsten umuligt. Du skal have et voldsomt stort uheld, og typisk, hvis det er så stort, så overlever du alligevel ikke. Det gjorde han. Det er helt utroligt.

- Det var voldsomt ubehageligt. Jeg har aldrig rigtig fået det ind på livet på den måde. Jeg er superglad for, at han slap fra det. Det var vildt at se på billederne, og det lignede ikke noget, der var muligt at overleve. Det er noget nær det værste, du kan komme ud for. Det kan ikke blive meget værre end det, fortalte en bevæget Magnussen til TV3+ efter grandprixet.

Danskeren lagde ikke mærke til selve ulykken, da den skete lige bag ham.

Pludselig så han det røde flag efter fjerde sving, men det var først i sving otte, da kørerne trillede op mod uheldet, han så et orange flammehav indhyllet i sort røg.

Sluttede sidst

Kevin Magnussen sluttede på en 17.-plads. Dermed var han den sidste, der gennemførte løbet.

Noget de næppe er skuffede over i Haas-lejren, der var heldige med, at Grosjean slap forholdsvis uskadt fra den voldsomme ulykke.

Søndag aften har Haas udsendt en opdatering på franskmandens tilstand, hvor de skriver, at han overnatter på hospitalet, hvor han skal behandles for brandsår på begge håndrygge. Røntgenundersøgelser har vist, at Grosjean ingenting har brækket.

Franskmanden blev også hyldet efter løbet, da han blev kåret som dagens kører. En kroning af en heroisk indsats selvom det sportslige resultat altså udeblev.

Den britiske Formel 1-stjerne Lewis Hamilton kørte afsted med sin grandprix-sejr nummer 95.

Sådan sluttede løbet

 1. Hamilton
 2. Verstappen
 3. Albon
 4. Norris
 5. Sainz
 6. Gasly
 7. Ricciardo
 8. Bottas
 9. Ocon
 10. Leclerc
 11. Kvyat
 12. Russel
 13. Vettel
 14. Latifi
 15. Raikkonen
 16. Giovinazzi
 17. Magnussen
 • Perez - udgået
 • Stroll - udgået
 • Grosjean - udgået