Magnussen sluttede langt efter i højdramatisk grandprix

Kevin Magnussen blev nummer 17 i Formel 1-grandprixet i Bahrain, som Lewis Hamilton vandt. Men det var ét stort uheld, der tog al fokus.

Ét stort uheld kort efter start overskyggede alt andet i søndagens Formel 1-grandprix i Bahrain.

Da løbet efter en lang pause kom i gang igen, styrede Mercedes' Lewis Hamilton sikkert mod sejren, mens Kevin Magnussen kom i mål på en 17.-plads som den sidste af de kørere, der afsluttede løbet.

Top-3 i Bahrain

  1. Lewis Hamilton, Mercedes
  2. Max Verstappen, Red Bull
  3. Alexander Albon, Red Bull

Højdramatisk fra start

I starten af løbet var der stor dramatik. Haas–køreren Romain Grosjean udgik efter en kollision med barrieren på første omgang af Formel 1–løbet i Bahrain. Løbet blev sat på pause i længere tid.

Grosjean ramte frontalt autoværnet med meget kort bremselængde, efter at han kom på tværs af Daniil Kvyat (AlphaTauri) i et sving, og Haas-bilen blev revet i to stykker.

Den forreste del – som smadrede gennem autoværnet – sad franskmanden i, da den brød i brand. Hans sikkerhedscelle og nakkebeskytter blev mast ind gennem autoværnet.

Grosjean var selv i stand til at komme ud af den brændende bil, og han skal nu undersøges nærmere.

Stroll landede på hovedet

Også Lance Stroll (Racing Point) udgik efter et sammenstød kort efter genstarten.

Strolls bil landede på hovedet, og han måtte krybe sig ud af bilen, mens løbet igen blev sat på pause. Det kostede også dyrt for Kevin Magnussen.

- Folk stoppede, da han blev vendt rundt, så ham, jeg lå lige bagved, stoppede hårdt, og så blev min frontvinge klippet. Så skulle jeg i pit, og så var mit løb lidt slut derfra. Jeg skulle køre resten af løbet på mine dæk, så det var ligesom det for i dag, sagde han til TV 3+ efter løbet.

Med få omgang tilbage var det så Sergio Perez i den anden Racing Point-bil, der måtte udgå, efter han racer gav op og brød i flammer. Perez lå nummer tre med få omgange tilbage.

Der var ingen overhalinger til sidst, da grandprixet sluttede med en safety car på banen, og løbet først blev givet fri efter sidste omgang.