Formel 1

Romain Grosjean i voldsom ulykke - raceren brød i brand

Formel 1-feltet fik sig en grim overraskelse, da Grosjeans bil brød i brand under grandprixet i Bahrain. Han var selv i stand til at forlade bilen.

Løbsledelsen viftede med det røde flag, og alle holdt vejret. Et sjældent syn i Formel 1.

Grunden var en voldsom ulykke, som Haas-køreren Romain Grosjean var involveret i under grandprixet i Bahrain, hvor hans racer brød i brand efter en kollision med et autoværn.

På vej ud af det tredje sving i en meget hektisk start prøvede Grosjean at komme højre om en række forankørende racere.

Men da han drejede skarpt til højre, kolliderede han med Daniil Kvyats AlphaTauri-racer og mistede fuldstændig kontrollen over sin bil.

Det resulterede i, at franskmanden bragede direkte ind i autoværnet i højre side, hvorefter en kæmpe ildsøjle steg til vejrs fra raceren, mens han stadig sad inde i bilen.

Redningspersonalet styrtede mod ildsøjlen, og ud af flammerne kom en hoppende Grosjean pludselig frem med armene oppe, en halvt smeltet hjelm og en brændt sko, mens han blev assisteret af en løbslæge.

Kort tid efter humpede han selv ud af lægebilen og over til ambulancen, der straks kørte ham til tjek på banens hospital.

Det røde flag blev taget i brug, og alle kørerne rullede i pitten.

Slap med forbrændinger

Haas forsikrer, at den franske kører er ved godt mod, selvom det var en virkelig uhyggelig ulykke, som efterlod hele Formel 1-feltet i chok.

Det udtaler Haas' holdchef, Günther Steiner, på Twitter, der også sender roser til hele redningspersonalet.

- Romain har det okay. Jeg vil ikke komme med nogle medicinske udmeldinger, men han havde små brandsår på hænder og ankler. Og han er naturligvis rystet.

- Jeg vil gerne takke redningsholdet, som reagerede virkelig hurtigt. Løbsledelsen og alle de involverede leverede et godt stykke arbejde. Det var uhyggeligt, fortæller Steiner.

Søndag aften har Haas udsendt en opdatering på franskmandens tilstand, hvor de skriver, at han overnatter på hospitalet, hvor han skal behandles for brandsår på begge håndrygge. Røntgenundersøgelser har vist, at Grosjean ingenting har brækket.

"Meget usædvanligt"

Heldigvis er det sjældent, at så voldsomme ulykker sker i motorsport.

Især i Formel 1 hvor man bruger mange kræfter og ressourcer på at beskytte kørerne mod brandulykker, som kan få fatale konsekvenser.

Det fortæller TV 2 SPORTs motorsporsreporter Jacob Hammerholt.

- Det er meget usædvanligt, at en Formel 1-racer på den måde bryder i brand. Igennem mange års arbejde med racerne har man udviklet en slags beskyttelsesblære, som brændstoffet flyder igennem. Konstruktionen i bilen er i øvrigt lavet, så den ikke skal kunne gå i stykker, siger han og tilføjer:

- Men i det her tilfælde rammer raceren så voldsomt ind i barrieren, at bilen bliver fuldstændig skraldet og delt i to. Dermed bliver der også flået hul på den blære, og når en racerbil er så varm, som den er, skal der minimalt med benzin til, før det antændes. Og så opstår de voldsomme scener, fordi det er en racer med fuld tank og 100 kilo brændstof, der bare antændes, lyder det.

Efterfølgende fik Kevin Magnussen en melding om, at han skulle starte som nummer 17. Du kan følge vores liveblog om Bahrains grandprix her.