Formel 1

Grosjean misser næste Formel 1-grandprix efter uhyggelig ulykke

I stedet for Romain Grosjean skal Pietro Fittipaldi køre Haas-raceren på søndag. Det bliver brasilianerens Formel 1-debut.

Romain Grosjean står mindst et Formel 1-grandprix over efter sin voldsomme ulykke i Bahrain søndag.

Franskmanden reddede sig selv ud af flammerne, men han pådrog sig forbrændinger på ryggen og på hænderne, hvilket gør det umuligt for ham at køre igen allerede om seks dage, hvor sæsonens næste grandprix venter.

Det oplyser Haas i en pressemeddelelse på sin hjemmeside mandag.

I stedet skal brasilianske Pietro Fittipaldi deltage sammen med danske Kevin Magnussen i det kommende grandprix, der også køres i Bahrain.

- Efter det blev besluttet, at det bedste for Romain (Grosjean) var at stå minimum et granprix over, var det ikke en svær beslutning af smide Pietro (Fittipaldi) i bilen, siger Haas-teamchef Günther Steiner i pressemeddelsen.

Haas kender Fittipaldi, Fittipaldi kender Haas

24-årige Pietro Fittipaldi, der er barnebarn af den dobbelte Formel 1-verdensmester og dobbelte Indy 500-vinder Emerson Fittipaldi, har været test- og reservekører for Haas de seneste to år, så han er et kendt ansigt i Haas-lejren, og han kender til arbejdsgangene på det amerikanske team.

- Det er det rigtige at gøre, og det er selvsagt en god mulighed for ham. Han har været tålmodig og var altid klar til denne chance - og nu er den opstået. Det er derfor, vi vil have ham i bilen, og jeg er sikker på, at han vil gøre et godt stykke arbejde, fortsætter Steiner.

- Det er meget krævende at blive indkaldt i sidste minut, men som jeg sagde, er det den rette ting at gøre for Haas.

Det var allerede på første omgang af grandprixet søndag, at Romian Grosjean bragede ind i en barriere. Hans bil eksploderede med det samme, og det var et sandt flammehav.

Grosjean er i øjeblikket indlagt til behandling på et hospital i Bahrain, men han forventes at blive udskrevet tirsdag, har Haas oplyst tidligere mandag.

Fittipaldi er 'ekstremt taknemmelig'

Pietro Fittipaldi glæder sig til at få sin ilddåb på højeste niveau, men mest af alt er han glad for, at Grosjean er i sikkerhed.

- Vi er alle meget glade for, at hans skader alle er relativt små efter sådan en alvorlig hændelse.

- Det er selvfølgelig ikke den ideelle måde at få min første chance for at køre i et Formel 1-grandprix, men jeg er ekstremt taknemmelig, siger Fittipaldi i pressemeddelelsen.

Haas er næstsidst af de ti teams i Formel 1. Kevin Magnussen har hentet et VM-point i denne sæson, mens Romain Grosjean har hentet to.