Formel 1

Han var virkelig rystet og hans visir smeltet, siger første læge på stedet

Hovedlægen i lægebilen, doktor Ian Roberts, var den første mand til at se på Romain Grosjean og hjælpe ham efter ulykken.

I en periode på godt 20 sekunder holdt hele verden vejret.

Haas-køreren Romain Grosjeans racer eksploderede med franskmanden placeret i midten af det efterfølgende flammehav.

Lægebilen var på stedet efter få sekunder, og en håndfuld sekunder senere kunne man se Grosjean kæmpe sig fri af ildsøjlen.

Og første derefter kunne man trække vejret igen. Det kunne man blandt andet, fordi Alan van der Merwe og Ian Roberts i lægebilen handlede hurtigt og hjalp Grosjean fri.

- Jeg kunne tydeligt se, at han var meget rystet, og hans visir var helt uigennemsigtig og smeltet. Det var et spørgsmål om at få hjelmen af for at kontrollere, at alt andet på ham var okay, forklarer Ian Roberts til Formel 1’s officielle hjemmeside.

- Han havde kun smerter på hænderne og anklerne, så på det tidspunkt vidste vi, det var sikkert at flytte ham rundt. Der var ingenting, der gik op i hans hjelm. Kigger vi på ham rent klinisk, er vi ret glade fra et livstruende skadesynspunkt.

Det hele udspillede sig under søndagens Formel 1-grandprix i Bahrain.

Romain Grosjean sendte sent søndag aften en hilsen fra hospitalet, hvor han kunne fortælle, at han var okay trods omstændighederne.

Mandag formiddag har Haas udsendt en pressemeddelelse. Heri fremgår det, at franskmanden fortsat bliver behandlet, og at det går godt. Haas-teamchef Günther Steiner har ligeledes besøgt franskmanden mandag, og det forventes, at Grosjean kan forlade hospitalet tirsdag.

Han går dog glip af det kommende grandprix på søndag.

Lægerne og stewards hjælper til med at kontrollere branden.

Det er instinkt og hurtig tænkning

Ian Roberts er hovedlægen i lægebilen, som bliver kørt af den tidligere professionelle racerkører, sydafrikanske Alan van der Merwe.

Lægeduoen var derfor de første på stedet. Og selvom de kan forberede sig nok så meget på tænkte scenarier, kan de aldrig forberede sig 100 procent på et uheld som dette.

- Meget af dette er forberedelse, men når du kommer til noget som dette, har vi aldrig set sådan en kombination før. Jeg har aldrig oplevet ild på denne måde i min tid som fører af lægebilen, så meget af det er nyt og ukendt territorie, og kun vores egne ideer kan gøre os parate.

- Vi har en masse tjeklister og øver os på scener, hvor vi taler om scenarierne, men det her var vanvittigt. For at være ærlig har du kun sekunder, når du kommer frem og ser den ene halvdel af bilen, mens den anden halvdel er væk og gemt i en enorm flammekugle. Du kan være nok så forberedt, men efter det, er det instinkt og hurtig tænkning.

Se hele episoden i billedgalleriet herunder: