Formel 1

Stjerne raser over ’Hollywood’-dækning

Renault-profilen Daniel Ricciardo væmmes over Formel 1, fordi de gentagne gange blev ved med at vise billederne af Romain Grosjeans uheld.

Da det værste var overstået, var der primært glæde at spore.

Glæde hos Haas-chef Günther Steiner, fordi lægerne hurtigt fik reddet Romain Grosjean. Glæde hos de andre kørere og hold, fordi franskmanden slap med forbrændinger.

Mens lægerne blev hyldet for håndteringen, og racerens mekaniske funktioner blev værdsat, står Renault-stjernen Daniel Ricciardo frem med kritik. Der er nemlig ét element i hele seancen, han slet ikke forstår.

- Jeg væmmes og er skuffet over Formel 1, fordi de valgte at vise uheldet på den måde, som de gjorde. De viste gentagelser efter gentagelser efter gentagelser af ilden, og da hans bil delte sig i to. Og som om det ikke er nok, så viser de også billederne fra hans onboard-kamera i bilen, siger australieren til Reuters og stiller spørgsmålet:

- Hvorfor skal vi se det?

- Vi skal ud og konkurrere igen om en time. Hans familie er tvunget til at blive ved med at se det. Alle vores familier skal blive ved med at se det. Det er virkelig uretfærdigt. Det er ikke underholdning. At vise det, som om det er noget fra Hollywood, det er ikke sejt. De kan gøre det dagen efter, men ikke i dag, sagde han søndag efter grandprixet.

Efter Grosjeans fatale uheld blev løbet selvsagt sat på pause.

Derfor stod alle kørerne og ventede i en times tid inde i pitlane, og her blev de ligeledes eksponeret for de voldsomme billeder gang på gang.

Og det var netop det, der ikke gav mening for Ricciardo, fordi de andre kørere selv skulle ud på banen igen.

Mercedes-chef forstår beslutningen

Der var formentlig bred konsensus om, at det var grimme billeder.

Formel 1 valgte heller ikke at bringe billederne af situationen, før det stod helt klart, at Romain Grosjean var okay.

Mercedes-chef Toto Wolff forstår derfor godt beslutningen.

- Billederne var skræmmende og livagtige, men hvis du ikke er gennemsigtig som en organisation, løber du bare med risikoen, at andre viser billederne uden kontrol, siger han til australske Yahoo.

Løbet blev genoptaget efter uheldet, og Lewis Hamilton endte med at vinde det dramatiske grandprix. Kevin Magnussen sluttede sidst.