Formel 1

Haas har udnævnt Magnussens afløser

Den russiske Formel 2-kører Nikita Mazepin skal de kommende år køre for Formel 1-teamet Haas.

Det ene af to ledige sæder hos Haas er nu officielt besat.

Tirsdag har det amerikanske Formel 1-team offentliggjort 21-årige Nikita Mazepin som ny kører fra den kommende sæson.

- Det glæder mig, at Nikita Mazepin skal køre for Haas i næste sæson, siger Haas-teamchef Günther Steiner i pressemeddelelsen.

Flerårig aftale med Mazepin

Sammen med et endnu ikke offentliggjort navn afløser russiske Mazepin Haas' nuværende kørere, danske Kevin Magnussen og franske Romian Grosjean, der begge stopper hos teamet efter denne sæson.

Haas oplyser, at der er tale om en flerårig aftale med Nikita Mazepin, der aktuelt er nummer tre i Formel 2-mesterskabet. I år har han vundet to løb og været på podiet yderligere fire gange.

Formel 2 betragtes som en rugekasse for Formel 1.

- Nikita har understreget sine kvalifikationer i Formel 2 i år med to sejre og en håndfuld podiepladser, i hvad der har været en stærk andetårssæson for ham, siger Günther Steiner.

- Jeg glæder mig til at se, hvad Nikita kan opnå i Formel 1, og vi ser frem til at give ham muligheden for at konkurrere på højeste niveau i motorsport.

En drøm er blevet til virkelighed for Mazepin

Nikita Mazepin har tidligere siddet i en Formel 1-bil. I maj 2019 testede han en enkelt dag for Mercedes i Barcelona.

- At blive en Formel 1-kører er en drøm, der bliver til virkelighed for mig, siger Mazepin i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Jeg er virkelig taknemmelig for den tillid, Gene Haas, Günther Steiner og hele teamet har til mig. De giver en ung kører en mulighed, og det takker jeg dem for.

Schumacher Jr. nævnes som anden ny Haas-kører

Mick Schumacher, søn til Michael Schumacher, er nævnt som den anden mulige kører for Haas-teamet. Mick Schumacher er lige nu i spidsen af Formel 2-mesterskabet.

I næste Formel 1-sæson er der planlagt 23 grandprixer. Det er rekordmange.