Formel 1

Grosjean er blevet udskrevet efter voldsom ulykke

Formel 1-køreren Romain Grosjean er blevet udskrevet fra hospitalet, hvor han har været indlagt siden sin alvorlige ulykke i søndagens grandprix.

Det var en rørt franskmand, der onsdag morgen dansk tid kunne lade sine fingre skrive en yderst positiv opdatering på Twitter.

Et tweet, der kommer som reaktion på, at Romain Grosjean nu er blevet udskrevet fra hospitalet.

- Min højre hånd her til morgen. Den lykke, jeg følte, da jeg blev fortalt, at jeg ikke længere behøvede fuld forbinding, og at jeg nu kan bruge mine fingre, var enorm. Jeg græd næsten. En triumf i min genoptræning, skriver Romain Grosjean på Twitter, hvor han har delt et billede af sin højre hånd.

Haas-teamet bekræfter på Twitter, at den franske racerkører er blevet udskrevet fra Bahrain Defence Force-Hospitalet i Bahrain.

- Grosjean har overnattet tre nætter på hospitalet efter søndagens ulykke i Bahrains grandprix. Grosjean vil fortsat modtage privat behandling for de forbrændinger, han fik på bagsiden af sine hænder - og han forbliver i Bahrain indtil videre, skriver Haas.

Behandlet for brandsår på hænderne

Det var på første omgang af Bahrains Formel 1-grandprix, at franskmanden kørte galt og bragede ind i - og igennem - autoværnet. I løbet af et splitsekund blev Haas-raceren omdannet til et enormt flammehav.

I de efterfølgende sekunder holdt alle vejret, indtil Romain Grosjean pludselig dukkede op i flammerne og klatrede over autoværnet og ud i sikkerhed.

Og selvom den franske racerkører slap fra ulykken yderst nådigt, så var det dog tydeligt, at Grosjean klagede over smerter i hænderne. Disse smerter skyldtes forbrændinger.

Søndag aften udsendte Haas en opdatering på franskmandens tilstand, hvor de skrev, at han skulle behandles for brandsår på begge håndrygge. Røntgenundersøgelser viste, at Grosjean ingenting havde brækket.

Men nu er skaderne altså så kontrollerbare, at Romain Grosjean har ladet sig udskrive fra hospitalet.

Romain Grosjean kommer dog ikke til at køre løb allerede i den kommende weekend, hvor det gælder endnu et grandprix på banen i Bahrain. Her bliver det istedet Pietro Fittipaldi, der skal være holdkammerat med danske Kevin Magnussen hos Haas-teamet.