Formel 1

Haas har talt med Magnussen-afløser i et år

Den nuværende Formel 2-kører Nikita Mazepin har længe været et navn på Haas-teamchefens blok.

Først Nikita Mazepin. Onsdag fulgte Mick Schumacher trop.

Haas har nu styr på sin kørebesætning for de kommende år, hvor det ikke længere er Kevin Magnussen og Romain Grosjean, der skal iklæde sig teamets køredragter.

Præsentationen af Nikita Mazepin fandt sted tirsdag, efter at de sidste detaljer faldt på plads i sidste uge.

Til Ekstra Bladet fortæller Haas' teamchef, Günther Steiner, at han allerede sidste år begyndte at tale med russeren og hans milliardærfar.

- Jeg har været i kontakt med hr. Mazepin et stykke tid nu. Han er kendt i motorsportsverdenen. Vi talte allerede sammen sidste år og etablerede et forhold, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Da de begyndte at lede efter en plads til Nikita i Formel 1, begyndte vi at tale om det. I sidste ende, da vi besluttede at skifte vores kørere, kom hans navn op. Derfor er han med os. Det lyder mere kompliceret, end det var.

21-årige Nikita Mazepin skal de kommende år køre Formel 1 i en Haas-racer.

Magnussen fik exit-besked midt i oktober

Det var midt i oktober, efter grandprixet på Nürburgring i Tyskland, at Kevin Magnussen og Romain Grosjean fik besked om, at deres tid i det amerikanske team var forbi.

22. oktober bekræftede Magnussen så selv sit exit fra Haas.

Nikita Mazepin er i gang med sit andet år i Formel 2, hvor han aktuelt er nummer tre i mesterskabet. I år har han vundet to løb og været på podiet yderligere fire gange. Mick Schumacher fører Formel 2-mesterskabet.

Formel 2 afsluttes i den kommende weekend med to løb i Bahrain. Dermed er hverken Mazepin eller Schumacher optaget, når Formel 1-sæsonens sidste grandprix afvikles i Abu Dhabi 11.-13. december, men Günther Steiner fastslår over for Ekstra Bladet, at ingen af de to kørere kommer i spil, såfremt Romain Grosjean også må opgive det.

Franskmanden misser grandprixet i Bahrain i weekenden på grund af sin voldsomme ulykke samme sted i søndags. Haas' brasilianske reservekører Pietro Fittipaldi erstatter ham.

Både Nikita Mazepin og Mick Schumacher har skrevet flerårige kontrakter med Haas.