Formel 1

Mercedes har fundet Hamiltons erstatning

Mercedes er blevet enige med Williams om at låne George Russell i Formel 1-sæsonens næstsidste grandprix.

Ikke mange får mulighed for at køre for to Formel 1-teams i en og samme sæson.

George Russell føler sig derfor heldig. Og endnu mere fordi han i den kommende weekend skal styre Formel 1-verdensmester Lewis Hamiltons Mercedes-racer rundt på det ydre layout af Bahrain International Circuit.

Den 22-årige englænder erstatter sin 13 år ældre landsmand, der mandag afleverede en positiv covid-19-test. Det oplyser Mercedes på Twitter onsdag.

Tak til Williams, tak til Mercedes

Russell kører normalt for Williams, men har været en del af Mercedes' talentprogram siden begyndelsen af 2017. Williams er gået med til at låne George Russell ud til Mercedes i sæsonens næstsidste grandprix.

- Først og fremmest vil jeg sige tak til alle hos Williams for at give mig denne mulighed. Det kan godt være, at jeg kommer til at være iklædt en anden køredragt denne weekend, men jeg er Williams-kører, og jeg vil heppe på mit team hele vejen, siger George Russell ifølge Formel 1's hjemmeside og fortsætter:

- Jeg ser dette som en stor mulighed for at lære af de bedste i øjeblikket og vende tilbage som en endnu dygtigere kører med endnu mere energi og erfaring til at hjælpe Williams længere frem i startrækken. Også en stor tak til Mercedes for at tro på mig.

- Ingen kan selvsagt erstatte Lewis, men fra første færd vil jeg gøre mit bedste for teamet i hans fravær. Vigtigst af alt ønsker jeg ham god bedring. Jeg ser frem til denne mulighed og kan ikke vente med at komme ud på banen i denne weekend.

Williams har fundet erstatning for Russell

Når George Russell sætter sig ned i Mercedes-raceren, vil det være for syvende gang. Seks gange tidligere har han testet for teamet. Senest i Abu Dhabi efter sidste sæson.

Russell fik Formel 1-debut sidste år med Williams. I år er hans bedste resultat en 11.-plads.

Som erstatning for George Russell har Williams peget på sin reservekører Jack Aitken, der i øjeblikket kører Formel 2. Det bliver den 25-årige englænders Formel 1-debut.