Formel 1

Coronaramt Hamilton har 'aldrig været så smadret'

Lewis Hamilton gjorde i denne weekend comeback efter at have siddet ude med coronavirus, men det var ikke uden fysiske konsekvenser.

Alt så ud til at forløbe stille og roligt for Lewis Hamilton under sæsonens sidste grandprix i Abu Dhabi.

Briten, der sikrede sig det individuelle verdensmesterskab i november, startede løbet som nummer tre, og uden at blive presset synderligt bagfra var det også den placering, han havde, da han 55 omgange senere kunne lukke sæsonen ned.

Men inde under hjelmen var sandheden en helt andet. Lewis Hamilton var presset i en grad, han aldrig tidligere har været.

- Jeg tror aldrig, jeg har været så smadret, siger Mercedes-køreren ifølge BBC.

Årsagen til den fysiske udmattelse er, at Lewis Hamilton testede positiv for coronavirus 1. december. Han missede sidste uges Formel 1-grandprix i Bahrain og var længe tvivlsom til sæsonafslutningen.

Taknemmelig for at være i live

Tidligere på ugen blev briten clearet til at kunne køre med på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi, men han var endnu ikke på toppen.

- Jeg har haft det fysisk godt hele året, men det var jeg bestemt ikke i dag (søndag, red.). Så jeg er glad for, at det er overstået.

- Jeg er virkelig taknemmelig for mit helbred, og at jeg er i live. Jeg ser frem til at restituere over den kommende periode, siger Lewis Hamilton.

Briten kan nu holde ferie med visheden om, at han har tangeret Michael Schumachers rekord for syv VM-titler i karrieren.

I denne sæson har Lewis Hamilton været helt og aldeles suveræn. 11 gange ud af sæsonens 16 løb var det med den 35-årige stjerne som vinder.