Formel 1

Hamilton får langside opkaldt efter sig på ikonisk Formel 1-bane

Silverstone har opkaldt langsiden tæt på pitlane efter Lewis Hamilton. Det sker for at ære briten efter hans syvende verdensmesterskab.

Lewis Hamilton kører nu på den langside, han har fået opkaldt efter sig - Hamilton Straight.

Sådan kan det meget vel komme til at lyde, hvis man ser Formel 1 fra Silverstone-banen i 2021. Den britiske racerkørerforening (BRDC), der ejer den ikoniske banen, har annonceret, at langsiden ved pitten nu vil blive kendt som Hamilton Straight.

Det sker for at anerkende Mercedes-kørerens præstationer, der statistisk set gør ham til den største britiske racerkører i Formel 1's historie.

Hamilton blev informeret om nyheden af præsidenten i BRDC, David Coulthard, inden det sidste Formel 1-grandprix i sæsonen.

- I min egenskab af præsident for BRDC var jeg meget glad for at kunne overbringe nyheden til Lewis Hamilton, siger Coulthard ifølge Motorsport.com.

- Det er første gang i Silverstones historie, at en del af banen er blevet opkaldt efter en person. Lewis er blevet en stor del af historien, og vi følte, at der var ingen bedre måde end at markere dette ved at nanvgive den ikoniske langside ved pitten efter ham.

Gode erfaringer fra Silverstone

Hamilton har vundet det britiske grandprix syv gange. Seks af sejrene er kommet, hvor banen har det nuværende design, og hvor han altså nu har en langside opkaldt efter sig.

Hamilton kørte sig i pole position i sin første Formel 1-optræden på banen i 2007, inden han vandt løbet et år senere.

I år blev der kørt to grandprixer på banen, hvor Lewis Hamilton sejrede i det første og blev nummer to i det andet - kun slået af Max Verstappen.

Hamilton blev i år verdensmester for syvende gang. Dermed tangerer han Michael Schumachers rekord.