Formel 1

Magnussen har kørt sit sidste Formel 1-løb - få højdepunkterne her

En karriere på seks år i Formel 1 har nået sin ende for danske Kevin Magnussen, der fremover skal køre i den amerikanske IMSA-serie.

Formel 1-karrieren startede som et brag for Kevin Magnussen.

I debutløbet på Albert Park i Melbourne i marts 2014 kom den dengang 22-årige dansker i mål som nummer tre, men blev efterfølgende rykket op på andenpladsen. Et resultat, der skulle vise sig at blive Magnussens bedste i motorsportens kongeklasse.

For da Magnussen søndag satte sig i sin Haas-racer til sæsonens sidste løb i Abu Dhabi, var det velvidende om, at det samtidig var det foreløbigt sidste Formel 1-løb i karrieren.

Farvellet til Formel 1 endte med en 18.-plads for den nu 28-årige dansker.

Magnussen kan nu se tilbage på seks og et halvt år i den prestigefyldte klasse. 119 løb nåede det at blive til for henholdsvis McLaren, Renault og Haas, mens han fik noteret sig for 158 point.

- Kevin har gjort det fantastisk godt. Så godt som det nu kunne lade sig gøre, siger TV 2 SPORTs motorsportsekspert Jens Winther Jr til Ritzau.

Danskeren har ved flere lejligheder indikeret, at han ikke regner med at vende tilbage til Formel 1, selvom han "ikke vil lukke døren", som han udtalte, da det blev en kendsgerning, at han ikke ville få forlænget sin kontrakt med Haas.

Formel 1-karrierens op- og nedture

 • 16. marts 2014: Kevin Magnussen blev nummer tre i sit debutløb i Formel 1 i Australien, men blev rykket op på andenpladsen efter løbet.
 • 23. november 2014: Magnussen fuldførte sin første sæson i Formel 1, hvor han scorede 55 point.
 • 11. december 2014: Magnussen blev droppet af McLaren, der har hentet stjernen Fernando Alonso som erstatning.
 • 3. februar 2016: Renault præsenterede Magnussen som holdets nye kører efter en sæson som McLarens reservekører.
 • 28. august 2016: I det belgiske grandprix kørte Magnussen alvorligt galt i det berygtede sving Eau Rouge, men slap mirakuløst uden skader.
 • 11. november 2016: Kevin Magnussen skrev kontrakt med Haas efter et pointfattigt år hos Renault.
 • 8. april 2018: I Bahrains grandprix blev Magnussen nummer fem og sikrede sit bedste resultat siden sin debutsæson.
 • 1. juli 2018: Kevin Magnussen blev igen nummer fem i Østrigs grandprix og tangerede sit bedste løb hos Haas.
 • 25. november 2018: En 10.-plads i sæsonfinalen i Abu Dhabi sikrede Magnussen sin pointmæssigt bedste sæson med i alt 56 point.
 • 22. oktober 2020: Magnussen annoncerede sit stop hos Haas.
 • 13. december 2020: Yas Marina Circuit i Abu Dhabi lagde asfalt til Magnussens sidste grandprix i Formel 1.

Kun én ting kan få Magnussen tilbage til Formel 1

Det står allerede nu klart, at Kevin Magnussen ikke vender tilbage til Formel 1 i næste sæson. Danskeren skal næste år tørne ud for Chip Ganassi Racing i den amerikanske IMSA-serie, hvor han skal køre med i Prototype international-klassen (DPi).

Dermed tyder det også på, at det er et endegyldigt farvel til det stjernebesatte Formel 1, vurderer Jens Winther Jr.

- Nu har han sat flueben ved drengedrømmen om at køre i Formel 1. Skal det være interessant for ham igen, så skal han køre med om podieplaceringerne, siger eksperten, der ikke ser scenariet som værende sandsynligt.

Kevin Magnussens teamkollega hos Haas, Romain Grosjean, stopper også i Formel 1. Amerikanerne har allerede præsenteret russiske Nikita Mazepin og Mick Schumacher som holdets kørere til næste sæson.