Formel 1

Succesfuld Mercedes-chef forlænger kontrakten

Kemivirksomheden INEOS bliver fra 2021 en del af ejerkredsen for Formel 1-holdet Mercedes.

Han har spillet en betydelig rolle i Mercedes' succes i Formel 1 de seneste år.

Nu står det klart, at Toto Wolff også de kommende tre sæsoner vil påtage sig ansvaret som teamchef og direktør for storholdet, der har vundet konstruktørmesterskabet syv år i træk.

Det skriver Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, som holdet officielt hedder, i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad for at kunne begynde dette nye kapitel med Mercedes. Holdet er som en familie for mig. Vi har været så meget igennem sammen - både op- og nedture. Jeg kan ikke forestille mig at arbejde sammen med en bedre gruppe af mennesker i sport, siger Toto Wolff.

Østrigeren har været en del af Mercedes-holdet siden 2013, hvor han købte sig ind i holdet med en ejerandel på 30 procent.

Ejerkreds udvides

Andelen bliver fra 2021 3,3 procent større, da ejerforholdene bliver ændret. Fra årsskiftet vil Daimler-koncernen, Toto Wolff og kemivirksomheden INEOS dele ejerskabet af Formel 1-holdet i tre lige store dele.

I februar i år blev INEOS sponsor for Mercedes, ligesom de også har store sponsorater i blandt andet fodbold, cykling og sejlsport. Nu bliver de så også en del af ejerkredsen.

I pressemeddelelsen skriver holdet, at de fortsætter i Formel 1, og at samarbejdet med Mercedes vil blive forstærket, og at holdet også i de kommende år vil køre med en Mercedes-produceret motor og chassis.

Årets Formel 1-sæson er netop afsluttet, og her vandt Mercedes konstruktørmesterskabet, mens Lewis Hamilton vandt det individuelle mesterskab.

Briten har endnu ikke forlænget sin kontrakt med det tyske storhold, men det forventes at ske inden længe.