Formel 1

Grosjeans ”fænomenale fart” gjorde mig hurtigere, siger Magnussen

Kevin Magnussen runder Formel 1-karrieren af med at sende en stor ros afsted til sin nu tidligere teamkollega.

Kevin Magnussen har kørt sit sidste Formel 1-løb for nu.

Han sluttede med fire-årig periode på Haas-teamet, hvor han kørte med franskmanden Romain Grosjean. Og det er netop teamkollegaen, der har tilegnet sig danskeren sidste ord som Haas-kører.

- Jeg har oplevet, at Romain er en fantastisk hurtig kører over én omgang – ikke er han ikke hurtig i selve løbet, der er han også hurtig, men det er især på én omgang, hvor han er noget speciel, siger Magnussen til Autosport.

- Jeg har haft ham som et pejlemærke – især i kvalifikationen – har gjort mig bedre til at køre kvalifikation. Man skal seriøst ikke lave fejl, hvis man vil slå ham. Det er svært at forestille sig, at de er nogen, der kan være meget hurtigere end ham, for når han er på sit maksimum, er han fænomenal på én omgang.

Den ene omgang, som Magnussen hentyder til, er den omgang, der gælder, når Formel 1-feltet kører kvalifikation. I starten af samarbejdet var franskmanden bedst, inden danskeren tog over.

"Han har begået fejl, men fortjener ros"

I 2017 sluttede Grosjean øverst i kvalifikationen 12 gange mod Magnussen, der var hurtigst otte gange. I 2018 var stillingen 11-9 til Grosjean.

I 2019 var Magnussen bedst og var hurtigst 12 gange i kvalifikationen. Stillingen sluttede 7-7 i 2020-sæsonen, efter Grosjeans uheld tvang ham til at misse sæsonens sidste to løb.

Ifølge Magnussen har Grosjean ikke fået den ros, han har fortjent på baggrund af hans spidskompetencer.

- Romain har begået nogle fejl i de seneste par år, der har tiltrukket en masse opmærksomhed. Jeg mener, at det tager noget af den kredit fra ham, som han fortjener for hans egenskaber i bilen, siger Magnussen.

Magnussen startede hos McLaren i 2014, var reservekører for samme hold i 2015 og skiftede til Renault i 2016. Sæsonen efter kom han til Haas.

Fra næste sæson skal han køre i den amerikanske Imsa-serie for holdet Chip Ganassi Racing.