Formel 1

Magnussens situation i Formel 1 blev 'kedelig'

Kevin Magnussens to sidste sæsoner i Formel 1 blev præget af, at Haas-raceren blev mindre og mindre konkurrencedygtig.

Point måtte Kevin Magnussen set langt efter i sin sidste sæson i Formel 1.

Udover en 10.-plads i årets tredje grandprix i Ungarn formåede den nu tidligere Haas-kører ikke at ende på en af de ti pointgivende placeringer i 2020-sæsonen, der bestod af i alt 17 løb.

Bare det at komme i top 10 bliver kedeligt

Kevin Magnussen

Generelt har danskerens tid i Formel 1, der startede i 2014, været præget af manglende muligheder for at køre med i toppen,

- Alle vil køre Formel 1 - også mig selv. Det er, hvad jeg altid har drømt om. Men efter et stykke tid, er det ikke særlig spændende, hvis man ikke kan vinde løb eller endda ikke score point.

- Vi gjorde meget med Haas, men ikke på det seneste. Bare det at komme i top 10 bliver kedeligt. Det er ikke et ægte mål, hvis man er en rigtig vinder. Det er ikke noget, der kommer til at tilfredsstille dig, siger Kevin Magnussen til Autosport.

Kevin Magnussens bedste resultat i Formel 1 kom i debutløbet i 2014, hvor han som McLaren-kører noterede sig for en andenplads i Australiens grandprix i Melbourne.

I alt scorede Kevin Magnussen 157 point i motorsportens kongeklasse.

Magnussen er ikke trist over Formel 1-exit

I oktober sidste år blev det officielt, at Kevin Magnussen ikke ville få forlænget sin kontrakt med Haas, og at tiden i Formel nu var et overstået kapitel.

Danskeren kunne i starten af december meddele, at han fremover skal køre med i den amerikanske løbsserie IMSA, hvor han har fået kontrakt hos Chip Ganassi Racing.

- Jeg er ikke trist over, at Abu Dhabi blev mit sidste løb i Formel 1. Jeg kommer til at savne at køre bilerne, og jeg kommer i særdeleshed til at savne gutterne på holdet.

- Men jeg kan ikke benægte, at jeg er mere spændt på, hvad der venter for mig, end jeg er trist over, at jeg ikke længere er i Formel 1, siger Kevin Magnussen.

Magnussen skal i aktion for første gang 30. og 31. januar, hvor den legendariske Daytona-bane vil lægge asfalt til et 24-timers løb. 2021-sæsonen i IMSA-serien køres over 12 løb.