Formel 1

Dansk stortalent skriver kontrakt med Formel 1-gigant

Frederik Vesti bliver tilknyttet Mercedes' juniorprogram.

Han har for længst vist sig som et kæmpestort talent i en racerbil.

19-årige Frederik Vesti blev i 2019 mester i serien Formula Regional European Championship og rykkede op i Formel 3-serien sidste år, hvor han blev samlet nummer fire.

Talentet er blevet opdaget af det altdominerende Formel 1-team, der nu har skrevet kontrakt med Vesti til sit juniorprogram.

- Det er en drøm, jeg slet ikke kan beskrive med ord. Det er noget, jeg har kæmpet for i så lang tid, siger Frederik Vesti til TV 2 SPORT.

- Det kan være det boost og det, der skal til for, at jeg kan komme ind i Formel 1. Nu er jeg hos det absolut bedste team, og det er en kæmpedrøm for mig.

- I princippet er jeg ikke kommet tættere på Formel 1, for det er stadig resultaterne, der skal føre mig til Formel 1. Men det er en mulighed for at vise de rigtige mennesker, at jeg er den rigtige til deres fremtid. Derfor kan man sige, at jeg er et skridt tættere på.

Har imponeret Mercedes

Mercedes har fulgt danskeren i længere tid og ser frem til at se meget mere til ham. Nu som juniorkører.

- Frederiks engagement og dedikation er noget, vi elsker at se og respekterer dybt. Jeg kan huske, at han sendte mig opdateringer i sin debutsæson (i racere med ét sæde, red.) med detaljer om sine fremskridt, hvilket er noget, vi altid sætter pris på, siger Gwen Lagrue, der er udviklingsrådgiver for Mercedes, i en pressemeddelelse.

- Han sejr i 2019 var meget imponerende, og i Formel 3 var han meget stabil. Vi glæder os over at kunne byde ham velkommen i Mercedes-familien og glæder os til at se ham kæmpe for titlen i Formel 3 i denne sæson.

Frederik Vesti fyldte 18 år den 13. januar.

Frederik Vesti kørte i denne sæson for Prema-holdet, men skifter til ART i 2021. Han er netop nu på vej ned til det franske team.

Samtidig med rollen som juniorkører for Formel 1-giganten skal han nemlig fortsætte sin udvikling i Formel 3.