Formel 1

Hamilton ville aldrig kunne gøre det hos Haas, siger Grosjean

En situation i slutningen af sidste sæson viser, at kørernes evner ikke er lige så vigtige som kvaliteten af den bil, de sidder i, mener Grosjean.

Lewis Hamiltons syv VM-titler i Formel 1 giver ofte anledning til debat om, hvorvidt britens historiske sejrsmarch skyldes, at han råder over en af seriens stærkeste racere.

Måske endda den stærkeste overhovedet i de senere år, hvor det er blevet til seks titler på syv år.

Og det er en debat, som Kevin Magnussens nu forhenværende teamkollega hos Haas, Romain Grosjean, ikke er bange for at gå ind i.

- Hamilton ville aldrig have været i stand til at kæmpe om point i sidste års Haas-racer, siger Grosjean, ifølge PlanetF1.

Haas kæmpede gevaldigt med tingene i sidste sæson, hvor Magnussen hentede ét point, mens Grosjean vandt to. Hamilton vandt med 347 point.

- Meget afhænger af den bil, du kører, og det gør det svært at sammenligne kørere med hinanden, mener franskmanden.

Grosjean fremhæver 'tydeligt eksempel'

Debatten slog igen gnister i 2020-sæsonens næstsidste grandprix i Bahrain.

Her overtog George Russell, der normalt kæmper om ikke at blive sidst i sin Williams-racer, rattet hos Mercedes i stedet for coronaramte Hamilton - og lå pludselig til at vinde.

Uheld med dækkene kostede ham dog føringen, og han sluttede som nummer ni.

Og ifølge Romain Grosjean var det så godt som en bekræftelse af, at bilens evner trumfer den enkelte kørers.

- Charles Leclerc (blev nummer otte for Ferrari, red.) havde eksempelvis en god 2020-sæson efter min mening, men fordi hans bil ikke var god nok, kom det ikke helt til udtryk.

- Men George Russell er nok det tydeligste eksempel på, at bilen i sidste ende gør hele forskellen, siger Romain Grosjean.

Lewis Hamilton har endnu ikke forlænget sin kontrakt med Mercedes for denne sæson, mens både Romain Grosjean og Kevin Magnussen sluttede i Formel 1 efter sidste sæson.