Formel 1

Melder sig klar 16 måneder efter dødsulykke

Juan Manuel Correas seneste racerløb sluttede brat med en fatal ulykke, der kostede en kollega livet og ham selv en tur i koma.

Blod, sved og tårer ville næsten være en underdrivelse af, hvad det har krævet af racerkøreren Juan Manuel Correa at nå hertil.

For 16 måneder siden blev han slemt medtaget i den dødsulykke i Formel 2, der kostede racer-kollegaen Anthoine Hübert livet, men nu er Correa klar til at gøre comeback - et år tidligere end ventet.

- Jeg har været meget dedikeret og har hele tiden tænkt på det her øjeblik. Alt har handlet om at forsøge at blive klar til at køre igen, siger den 21-årige ecuadoriansk-amerikaner til formula1.com.

For nylig skrev han kontrakt teamet ART Grand Prix og skal køre i Formel 3 i den forestående sæson.

Men selvom kroppen på imponerende vis når at blive klar, bliver det måske en anden sag rent psykisk.

- Der en stor ubekendt faktor, for jeg ved ikke, hvordan det vil føles for mig at køre ræs igen, efter hvad der skete og efter så lang tid, siger Juan Manuel Correa.

Ulykken skete den 31. august 2019 på Spa-banen i Belgien, hvor Correa to omgange inde i et Formel 2-løb bragede ind i Anthoine Hübert. Franskmanden døde af kvæstelserne efter få timer på hospitalet.

Metalstang i knoglen gør forskellen

Correa røg direkte i koma i to uger efter ulykken, og på den uhyggeligt lange liste af kvæstelser gik det værst ud over det højre ben, som var nærmest knust med over tyve brækkede knogler.

Siden har han båret en metalramme om benet i 14 måneder, og han er nu i stand til at gå korte ture uden hjælp og længere ture med krykker.

Lyncomebacket skal han også takke den lægelige metalvidenskab for.

- Jeg har sat en metalstang ind i selve knoglen, og det er den eneste grund til, at jeg kan blive klar så hurtigt. Nu kan jeg sagtens lægge vægt på benet og gøre, hvad jeg vil, så længe det ikke gør for ondt.

- Jeg kender min krop godt, og jeg ved, hvad benene kan holde til. Jeg er sikker på, at det ikke bliver et problem at køre en racerbil, siger Juan Manuel Correa.

ART Grand Prix præsenterede i januar også danske Frederik Vesti som ny kører i den kommende Formel 3-sæson, der starter til maj.