Formel 1

Magnussens afløser i modvind igen

Nikita Mazepin har igen trukket negative overskrifter, da han er blevet idømt en bøde for at køre over for rødt.

Rødt lys betyder det samme i Formel 1 og trafikken: Stands bilen og vent til signalet skifter.

Den regel overtrådte den kommende Haas-kører tilbage i juni 2020 i Bracknell vest for London. Her kørte han over for rødt, 1,7 sekunder efter trafiklyset ændrede farve.

Torsdag blev det ved en domstol i Oxfordshire bestemt, at 21-årige Nikita Mazepin får en bøde på omtrent 2.325 danske kroner (£274) og desuden skal betale sagsomkostningerne. Det skriver mediet Racefans.

Derudover tildeles han tre strafpoint på sit kørekort - hvis en bilist får 12 strafpoint i løbet af tre år, kan vedkommende miste retten til at køre i en række måneder.

Video bragte Mazepin i unåde

For to måneder siden var den russiske racerkører også i modvind, efter han havde postet en video på sin Instagram-profil.

Videoen, der siden er blevet slettet, var filmet fra passagersædet i en bil. Kameraet blev vendt mod bagsædet, hvor en hånd rakte ud mod en kvindes bryst. Hun tog fat i hånden og viste sin langemand til kameraet. Hånden var fortsat på hendes bryst.

Haas understregede kort efter episoden, at Nikita Mazepin fortsat var tilknyttet Formel 1-teamet, og at de havde håndteret sagen internt.

Eksternt var russeren dog ude at undskylde på sine sociale medier. Her skrev han blandt andet, at han må "holde sig på et højere niveau som Formel 1-kører" og vil lære af det.

- Jeg vil gerne undskylde. Både i forhold til min egen upassende opførsel og det faktum, at det blev delt på sociale medier, lød det blandt andet i et opslag, der ikke længere eksisterer.

Nikita Mazepin kører sit første grandprix som Formel 1-kører i slutningen af marts, hvor årets første løb venter i Bahrain.