Formel 1

Hamilton står uden kontrakt - skammeligt og pinligt, siger eks-kører

Ralf Schumacher minder Lewis Hamilton om, at Formel 1 er større end et enkelt individ.

Den forsvarende verdensmester står reelt set uden et job, når Formel 1-sæsonen starter i næste måned.

Lewis Hamilton har ikke sat sin signatur på en ny kontrakt med Mercedes, selvom der nu er under to måneder til sæsonstart.

Alt har i lang tid tydet på, at Hamilton forlænger sin kontrakt hos Mercedes. Men at kontraktforhandlingerne er trukket så lang tid ud, undrer Formel 1-koryfæet Ralf Schumahcer.

- Én ting er sikkert. Formel 1 er større end et enkelt individ. Det er februar nu, og den vigtigste mand i Formel 1 i øjeblikket - den syvdobbelte verdensmester - er stadig ikke på kontrakt, siger Ralf Schumacher til Sky Deutschland og uddyber:

- Jeg finder det skammeligt, og hvis jeg skal være ærlig, så er det også en smule pinligt. Lewis må heller ikke glemme risikoen ved det, han er i gang med lige nu. Det siges, at det blot et er spørgsmål om penge, men det håber jeg ikke.

45-årige Ralf Schumacher vandt seks grandprixer i sin aktive Formel 1-karriere, der i alt bød på 27 podiepladser i perioden fra 1997 til 2007.

Hamilton og Mercedes fortsætter efter planen

Til sammenligning har Lewis Hamilton 95 sejre, 165 podiepladser og hele syv verdensmesterskaber. Så det er ikke hvem som helst, Mercedes er i forhandlinger med i øjeblikket.

Ifølge Sky Sports så er der dog ro på de indre linjer. Det fortæller Formel 1-reporteren Craig Slater.

- Alt er stille på kontraktfronten, men jeg kan fortælle, at alt er roligt hos Mercedes med hensyn til den nye kontrakt. De siger, at de kommer til at leve med al den spekulation, der er i øjeblikket. Planen er, at Lewis Hamilton og Mercedes fortsætter med at arbejde sammen, forklarede Sky Sports-reporteren tidligere på ugen ifølge Planet F1.

Formel 1-sæsonen står lige nu til at starte 28. marts i Bahrain. Løbskalenderen byder på 23 løb, men det kan hurtigt ændre sig i lyset af coronapandemien.