Formel 1

Magnussen lukker så godt som døren til Formel 1

Kevin Magnussen tror ikke, han kommer til at køre Formel 1 igen i sin karriere. Ej heller for Haas, der ellers har åbnet døren på klem.

Tak, men nej tak.

Kevin Magnussen ser ikke sig selv i en Formel 1-bil igen. Og da slet ikke som reservekører hos Haas, som hans tidligere chef hos netop Haas, Günther Steiner, ellers luftede en tanke omkring tidligere på måneden.

- Jeg har ikke nogen klausuler i min kontrakt, der gør, at jeg kan komme ud, hvis der kommer et Formel 1-tilbud. Det siger meget om, hvor jeg er henne, siger Kevin Magnussen til TV 2 SPORT og uddyber:

- Jeg tror ikke på, det ville være rigtigt for mig at holde døren på klem eller gå og kigge mig tilbage efter endnu en chance i Formel 1. Altså, jeg havde chancen i Formel 1. Jeg kunne måske være blevet i Formel 1, men det ville jeg bare ikke. For den mulighed jeg eventuelt ville have i Formel 1, ville ikke være en, hvor jeg kunne vinde noget.

- Hvis ikke døren til Formel 1 er helt lukket, så er den kun meget lidt på klem i hvert fald, siger han.

Kevin Magnussen har indtil videre kørt 119 Formel 1-løb i løbet af 7 år i motorsportens kongeklasse. Her repræsenterede han McLaren, Renault og senest Haas, som han forlod i slutningen af 2020. Hans bedste resultat i Formel 1 er den podieplads, som han sikrede sig i sit første løb nogensinde tilbage i 2014.

Og står det til den 28-årige racerkører selv, så bliver det - med stor sandsynlighed - heller ikke til flere optrædener i Formel 1. For danskeren savner at vinde. Savner at sidde i en bil, der rent faktisk kan køre med om sejren i de racerløb, han stiller op i.

- Jeg savner at vinde, og det er min førsteprioritet. Jeg føler, at jeg har givet det bedste, jeg kunne i Formel 1. Og nu vil jeg gerne ud og prøve at vinde nogle ting, siger Kevin Magnussen, der dog med et smil på læben holder en enkelt mulighed åben:

- Hvis Mercedes kommer og banker på og har et sæde til mig, så ville jeg da virkelig prøve at se, om jeg kunne komme ned i det. Men altså, det er meget, meget urealistisk. Det går jeg ikke og håber på.

- Jeg føler, jeg har givet mit til Formel 1. Jeg har viet hele mit liv til at prøve at få chancen i Formel 1, og det fik jeg. Og det er jeg glad og taknemmelig for.

Ser frem til nye udfordringer

Kevin Magnussen er dog langt fra færdig som racerkører på topniveau. Mandag blev Magnussen præsenteret som ny kører hos Peugeot.

Her bliver den danske racerkører en del af franskmændenes hypercar-projekt, der blandt andet vil gå efter at vinde Le Mans i den store klasse.

- Det er jo en ny rejse, jeg er kommet ud på, kan man sige. Alt jeg arbejder med nu, er nyt for mig, og det er ret fedt at blive smidt ud på dybt vand igen og være nybegynder. Jeg har været i Formel 1 i mange år og har lært det godt at kende. Jeg er blevet sådan lidt en gammel rotte i Formel 1, så det er fedt at komme i gang med noget nyt og lære noget nyt, siger Kevin Magnussen.

Den franske bilfabrikant annoncerede i 2019 sin forestående tilbagekomst til Le Mans. Peugeot var senest med i det legendariske løb i 2011 og vandt det i 2009.

I 2021 deltager Kevin Magnussen i IMSA-serien i USA for Cadillac Chip Ganassi Racing, før han altså i 2022 kaster sig over Peugeots hypercar-projekt.

- Det er bare fedt at være med til at køre om sejren igen. Jeg føler, jeg er kommet tilbage til det, der virkelig tændte min passion som barn. Det hygger jeg mig ret meget med. Jeg kan mærke, at det, jeg lever for, er at køre med om sejren.

Og fra 2022 skal han altså med stor sandsynlighed køre Le Mans, som hans far, Jan Magnussen, har gjort så mange gange. Peugeot stiller til den tid op i WEC-serien, som Le Mans er en del af sammen med en række andre langdistanceløb.