Formel 1

Alonso har fået rekonstrueret kæben efter ulykke

En brækket kæbe og flere ødelagte tænder var resultatet, da Fernando Alonso blev påkørt af en bil.

Fernando Alonso slap ikke for en tur under kniven, efter han torsdag blev påkørt af en bil under en cykeltur i Schweiz.

Den spanske Formel 1-kører har fået rekonstrueret dele af kæben, som viste sig at være brækket, mens også enkelte tænder har krævet særlige indgreb.

Det oplyser spanierens Formel 1-hold, Alpine, i en pressemeddelelse.

- Fernando bliver holdt under observation på hospitalet i Schweiz de næste 48 timer. Operationen af hans øvre kæbe var succesfuld, og lægerne er tilfredse med hans tilstand.

På trods af den grimme ulykke kan den tidligere spanske verdensmester glæde sig over, at han slipper fra uheldet uden varige mén.

Faktisk er lægerne og spanierens team særdeles optimistiske angående den kommende Formel 1-sæson, der bliver Alonsos første efter to års fravær.

- Fernando vil med tiden kunne genoptage sin træning. Vi forventer, at han er fuldstændig klar til sæsonforberedelserne, oplyser Alpine ligeledes i en pressemeddelelse.

Den 39-årige spanier har vundet Formel 1 to gange i karrieren - i 2005 og 2006 med Renault (det nuværende Alpine F1-team, red.) - og har desuden vundet 32 løb.

Det er præcis tyve år siden, Alonso debuterede i verdens største motorsportsserie, hvor han siden har repræsenteret Minardi, Renault, Ferrari og McLaren.

Formel 1-sæsonen starter i Bahrain i weekenden den 26.-28. marts.

Forberedelserne til sæsonen og de indledende træninger foregår ligeledes i Bahrain, hvor weekenden den 12.-14. marts er afsat til tests for diverse teams.