Formel 1

Kæmpe sviner af ny Haas-kører

Nikita Mazepin skal ikke forvente at blive i Formel 1, spår Alpha Tauris teamchef.

Ordene lander med en vis tyngde, når Franz Tost taler.

Som teamchef for Red Bulls udviklingshold, Alpha Tauri, ved han en hel del om Formel 1. Derfor runger det, når han sender en bredside afsted mod den ene af årets tre debutaner: Haas-køreren Nikita Mazepin.

- Du kan ikke skabe en tiger ud af en ko. I sidste ende handler det altid om, hvor meget hjerne en kører har, inden han tænder cockpittet, siger Tost til Auto, Motor und Sport og tilføjer:

- I min lange tid i motorsport har jeg fundet ud af, at kun de intelligente kørere, der ved, hvorfor de gør bestemte ting, vinder. Og dem der opfører sig i overensstemmelse med det.

Franz Tost blev teamchef for Toro Rosso i 2006. 15 år senere sidder han stadig i samme job, selvom holdet sidste år skiftede navn til det nuværende Alpha Tauri. Tost har altså arbejdet med flere racertalenter end de fleste, og siden præsentationen af Mazepin som ny Haas-kører er den erfarne chef ikke blevet overbevist om russerens evner.

Allerede inden sin debut i Formel 1 har Mazepin været i problemer to gange. Først da han delte en video, hvor en kvinde blev befamlet. Dernæst da Mazepin fik en bøde for at køre over for rødt lys.

Senere i år debuterer han i Formel 1 sammen med Mick Schumacher (Haas) og Yuki Tsunoda (Alpha Tauri).

Sæsonens første grandprix køres i Bahrain den 28. marts.