Formel 1

Haas-ledelsen blander sig i hård kritik af Magnussens afløser

Günther Steiner er i dialog med teamets russiske kører Nikita Mazepin, der udsættes for mærkbar kritik for tiden.

Dårlig omtale sværmer om ørerne på Nikita Mazepin.

Så markant, at den øverste ledelse i Haas nu er gået ud for at italesætte det.

- Ordlyden om ham på de sociale medier er hård. Og vi er klar over, der kommer stærke reaktioner, hver gang vi opslår noget, der omhandler ham. Vi er hele tiden i dialog med Nikita. Om mange ting. Inklusive det, der skete mod slutningen af sidste sæson.

- Han tog ansvar for sine handlinger. Han undskyldte. Han har lært af det, og det har uden tvivl påvirket ham. Vi respekterer fansenes holdninger, og de har ret til at give deres meninger til kende, oplyser holdchef Günther Steiner ifølge Planet F1.

Steiners udtalelse kommer som en reaktion på, at Mazepin for første gang lagde vejen forbi teamets fabrik i torsdags, hvor russeren fik en rundvisning og smagte på sine nye omgivelser. I samme anledning lagde Haas billeder og videoer op på de sociale medier, og kommentarfeltet var præget af knap så pæne reaktioner.

Det skyldes en række problemer, som den 21-årige racerkører allerede har bragt sig selv i, inden hans Formel 1-karriere overhovedet er startet. Først da han delte en video, hvor en kvinde blev befamlet, som Haas efterfølgende tog afstand fra. Dernæst da Mazepin fik en bøde for at køre over for rødt lys.

Gene Haas, der er ejer af det amerikanske Formel 1-hold, har også blandet sig i snakken om teamets nye kører. På linje med Steiner har ejeren et håb om, at Mazepin er blevet klogere.

- Han er 21 år gammel og for en ung mand, må den mængde af kritik veje tungt for ham. Så jeg håber bare, at han har lært sin lektie. Vi må se tiden an. Flere ville have os til at afslutte samarbejdet med ham på grund af de ting, han gjorde. Men det føltes ikke som den rigtige beslutning, fortæller Gene Haas.

Fredag spåede Alpha Tauris teamchef, Franz Tost, russeren en usikker fremtid i motorsportens kongeklasse ved brug af ordene "du kan ikke skabe en tiger ud af en ko" med henvisning til Mazepins gerninger uden for asfalten.

Skal præges fremadrettet

Tiden er dog også kommet til at lægge fortidens handlinger bag sig, og hovedpersonen glæder sig til at komme i gang i Haas-raceren.

TV 2 SPORTs motorsportsreporter Jacob Hammerholt vurderer, at Haas nu skal indlede et modningsarbejde med den unge kører, der trods alt har mange chancer for at træde ved siden af, grundet de økonomiske midler han leverer til holdet.

- I hans karriere har man flere gange set eksempler på, at han er garant for at tiltrække problemer. For Steiner og holdet handler det derfor om at forsøge at forme og præge ham til at blive en ordentlig Formel 1-kører.

- Men i og med en stor del af teamets eksistensberettigelse afhænger af den pose penge, som Mazepin har lagt i kurven hos Haas, så er det ikke underligt, at han har lang snor hos dem, lyder det.

Senere i år debuterer Mazepin i Formel 1 sammen med Mick Schumacher. Sæsonens første grandprix køres i Bahrain den 28. marts.