Formel 1

- Jeg har lært meget, hævder udskældt Haas-kører

Nikita Mazepin har været i modvind flere gange, siden han blev præsenteret som kommende Formel 1-kører.

En video, hvor han befamler en kvinde.

En bøde for at køre over for rødt lys.

En gedigen sviner fra en konkurrerende teamchef.

Kritiske historier har der været nok af, siden Haas annoncerede Nikita Mazepin som Kevin Magnussens afløser. Men det har ikke nødvendigvis været dårligt, fortæller den russiske racerkører til ESPN.

- Jeg har lært meget, og jeg kan med sikkerhed sige, at jeg ved meget mere om den slags, end jeg har vidst før. På den måde er det en smule positivt, siger Mazepin, der tirsdag fylder 22 år.

Klar til at overbevise skeptikerne

Siden Mazepin blev præsenteret som Haas-kører er hashtagget #WeSayNoToMazepin (vi siger nej til Mazepin) skrevet som reaktion på mange af teamets opslag på de sociale medier. Russeren, der i 2020 blev nummer fem i Formel 2, erkender at have haft visse opture og nedture. Derfor håber han, præstationerne bag rattet kommer til at overbevise skeptikerne.

- Jeg mener, jeg er en god racerkører. En hurtig racerkører. Og jeg ser frem til den udfordring, at jeg skal vise folk, der måske ikke kan lide mig lige nu, at jeg er god bag rattet. Det kan forhåbentlig ændre deres opfattelse af mig, siger han.

Mazepin og hans nye teamkammerat Mick Schumacher skal sammen med resten af Formel 1-feltet i aktion i marts, hvor der er både test og sæsonpremiere i Bahrain.