Formel 1

Schumacher blev advaret om aggressiv Haas-holdkammerat

Mick Schumacher blev tidligt i karrieren advaret om Nikita Mazepins aggressive kørsel. Nu er de to holdkammerater hos Haas i Formel 1.

Nikita Mazepin er trods sin unge alder allerede nu kendt som lidt af en kontroversiel skikkelse i motorsportens verden. Både på og uden for racerbanen.

Også russerens nye holdkammerat hos Haas i Formel 1, Mick Schumacher, kender til Mazepins ry. I hvert fald det ry, der fortæller noget om russerens stil på en racerbane.

For Schumacher og Mazepin har nemlig ofte konkurreret mod hinanden i forskellige klasser på vejen mod Formel 1, og særligt optakten til ét særligt gokart-løb i Italien i tidernes morgen står klart i tyskerens erindring.

- Vi har kendt hinanden siden 2013, hvor vi blev holdkammerater hos TonyKart (gokart-hold, red.). Men lige inden da kan jeg huske, at vi kørte et løb mod hinanden, siger Mick Schumacher ifølge Motorsport.com med Nikita Mazepin siddende ved siden af.

- Det var ligesom første gang, jeg lagde mærke til dig, fordi en af mine holdkammerater sagde, at jeg skulle være forsigtig, når jeg kørte mod dig. For konkurrencemæssigt skulle du være ret aggressiv, siger Schumacher med et grin.

22-årige Mick Schumacher understreger dog også, at han ser frem til at køre med sin nye russiske holdkammerat.

Sådan ser Haas-bilen ud til denne sæson i Formel 1.

Mazepin har stor respekt for Schumacher

Nikita Mazepin og Mick Schumacher er nye kørere hos Haas-teamet i Formel 1. De to afløser danske Kevin Magnussen og franske Romain Grosjean, der stoppede på holdet efter sidste Formel 1-sæson.

Søndag venter sæsonens første Formel 1-løb i Bahrain. Og her ruller Mazepin og Schumacher for første gang af sted som holdkammerater i Formel 1.

- Jeg har enorm respekt for ham som racerkører, og jeg kan også godt lide ham som person, siger Nikita Mazepin om Mick Schumacher og fortsætter:

- Der er mange individualister i motorsport, og nogle er ret svære at omgås. Men Mick er det stik modsatte, så jeg føler mig heldig over at have ham som min holdkammerat, siger Nikita Mazepin ifølge Motorsport.com.

Red Bull Racings Max Verstappen var hurtigst i begge fredagens træninger forud for sæsonåbneren i Formel 1 i Bahrain søndag.