Formel 1

Sandwichpapir ødelagde Alonsos comeback

Formel 1-køreren Fernando Alonso måtte udgå i sit comeback-løb, fordi et stykke sandwichpapir havde sat sig fast inde i bilens bremse.

Det skulle have været det helt store comeback for Fernando Alonso, der søndag vendte tilbage til Formel 1 efter to år væk fra motorsportsklassen.

Desværre for Alonso endte det langt fra som håbet. Stjernen, der kører for Alpine F1 - det tidligere Renault - måtte udgå efter et problem med overophedede bremser.

Og mandag kunne holdets direktør så komme med en forklaring på overophedningen.

- Efter hans (Alonsos, red.) første pitstop havde vi et mindre problem, der gjorde, at vi var nødsaget til at reducere bilens ydeevne Og efter det andet stop, sad der så et sandwichpapir fast inde i bremsen på Fernandos bil, siger Alpines direktør, Marcin Budkowski til motorsport.com.

Ifølge direktøren fik sandwichpapiret varmen til at stige i bilen, hvilket forårsagede skade på bremsesystemet. Derfor valgte teamet omkring Alonso at lade ham udgå af løbet af sikkerhedsmæssige årsager.

Godt at være tilbage

Selvom tilbagevendte Alonso ikke fik point med fra sit comeback i Bahrain, var han alligevel glad for at være tilbage på Formel 1-scenen.

- Det var dejligt at være tilbage og køre Formel 1. Starten var sjov, vi opnåede nogle gode placeringer, og jeg havde nogle gode kampe med gamle kollegaer. Men det var alligevel ærgerligt ikke at få lov til at se det ternede flag til sidst, siger Fernando Alonso, som vandt verdensmesterskabet med netop Renault i 2005 og 2006.

Den spanske racerkører stoppede sin Formel 1-karriere i 2018, fordi han ville prøve noget nyt.

Siden har han blandt andet kørt IndyCar og WEC, men nu er han altså atter tilbage i Formel 1.

Alonsos vej tilbage til Formel 1 har dog ikke været helt ligetil.

I februar blev spanieren påkørt af en bil under en cykeltur, hvilket førte til en brækket kæbe og flere ødelagte tænder.