Formel 1

Udskældt Haas-debutant har været meget hård ved sig selv

Den nye Haas-kører Nikita Mazepin skuffede mest af alt sig selv i karrierens første Formel 1-løb.

Nikita Mazepins første Formel 1-løb i søndags var knapt gået i gang, før han i andet sving på banen i Bahrain ekspederede sin Haas-racer ud i barrieren og udgik.

En trist debut, som den 22-årige russer selv har taget meget tungt, fortæller teamchef Günther Steiner.

- Det er helt sikkert ikke ideelt, hvad der skete, men det skete altså. Han har været meget hård ved sig selv. Jeg har sagt til ham, at han skal holde hovedet højt og arbejde videre, siger Steiner til Autosport.

Også Haas-kollegaen Mick Schumacher havde til tider svært ved at kontrollere raceren i årets første løb, hvor han sluttede som nummer 16.

- Nikita pressede bilen hårdere (end Schumacher, red.), men det tror jeg mest af alt bare er karakteristisk for ham. Du prøver at finde grænsen, og nogle gange krydser du den.

En vinter fyldt med kritik

Siden Mazepin i december blev præsenteret som Haas-kører for denne sæson, har han flere gange over vinteren trukket negative overskrifter for sin opførsel.

Derfor kunne man tro, at den ærgerlige debut skyldtes, at han ganske enkelt var for ivrig efter at modbevise sin voksende skare af kritikere.

- Jeg vil ikke sige, at det er kun er derfor, men det er helt sikkert aldrig en fordel at gå igennem sådan en vinter, som han har haft, siger Günther Steiner.

- Du vil jo altid gerne bevise dig selv. Jeg ved ikke, hvor meget det påvirker en. Han virkede dog til at være et godt sted mentalt, da vi begyndte at teste racerne.

Næste Formel 1-løb er i italienske Imola den 18. april.