Formel 1

Verstappen øjner VM-titel: - Alt er meget lettere

Red Bulls Max Verstappen tror på, at det er nemmere at vinde VM-titlen i år, fordi bilen er blevet mere konkurrencedygtig.

Mercedes har siddet på Formel 1-tronen de sidste syv år.

Men at dømme ud fra sæsonens første grandprix har Red Bull rigtig gode chancer for at bryde den dominans, mener Red Bull-kører Max Verstappen.

Bilen er endelig klar til at udfordre Mercedes.

- Jeg tror, at når først du er i den position, hvor du har en bil, der kan køre med om titlen, så bliver alt meget lettere, siger Verstappen til Autosport.

I sæsonens første løb gav Max Verstappen prøver på Red Bull-racerens fart. Han kørte sig til en pole position og startede løbet i Bahrain forrest.

Selvom Verstappen undervejs i årets første grandprix lå bag ved den regerende verdensmester, Lewis Hamilton, på grund af forskellige løbsstrategier, viste hollænderen, at han havde farten til at overhale Hamilton.

Han lykkedes med en overhaling, som dog senere blev trukket tilbage, da den blev vurderet til at være ureglementeret.

Derfor blev det kun til en skuffende andenplads i løbet, men Verstappen og Red Bull-raceren fik vist tænder.

- Max (Verstappen, red.) var over mig til sidst. Det var et af de hårdeste løb, jeg har haft i lang tid, så jeg er virkelig taknemmelig for det (at vinde løbet, red.), sagde Hamilton efter løbet.

Skal ikke tage så mange chancer

Med en bil, der ifølge Verstappen lader til at være mindst lige så hurtig Mercedes', kan han nu benytte sig af en helt anden taktik.

- Det er en meget bedre situation at være i, end hvis du ikke har det (farten, red.). For så er du nødt til at tage mange flere chancer for at skaffe gode resultater, siger han.

Tidligere har han blandt andet skulle tage chancer på den første runde, og her er fejlmarginen bare mindre, fortæller han.

Det er ikke længere nødvendigt, og derfor bliver det hele 'meget nemmere at have med at gøre', mener han.

Sæsonens andet grandprix køres i Italien i den kommende weekend.