Formel 1

"Usikker" Magnussen bruges som inspiration for unge kørere

Haas' teamchef, Günther Steiner, fortæller, at man gør meget ud af at fortælle holdets kørere, at de kan få hjælp, når de har brug for det.

Da Kevin Magnussen en sommerdag i 2017 køligt sagde "suck my balls" til rivalen Nico Hülkenberg på direkte tv, var det nok de færreste, der ville kategorisere danskeren som usikker og uden tro på sig selv.

Men det var sådan, Haas-mandskabets teamchef, Günther Steiner, så ham, da Magnussen få måneder forinden var skiftet til det amerikanske Formel 1-hold.

- Da Kevin kom til os, vil jeg sige, at selvom han allerede havde været to år i Formel 1, var han ret usikker, og han troede ikke på sig selv. Han havde brug for lidt hjælp, men det ændrede sig hurtigt, da han så, at holdet var bag ham, og at vi støttede ham, siger teamchefen ifølge Autosport.

Da Kevin Magnussen havde lagt usikkerheden bag sig, printede han sit navn fast hos Haas med en række imponerende præstationer.

2018 var i særdeleshed et godt år for den danske racerkører, da han scorede historiske 56 point. En individuel pointhøst, der fortsat står som den højeste i holdets femårige historie.

Magnussen fik ikke forlænget sin kontrakt efter 2020-sæsonen og har nu vinket farvel til Formel 1.

Vil hjælpe unge kørere

Men selvom danskeren ikke længere kører for Haas, bliver erfaringerne fra hans usikre start alligevel brugt i arbejdet med holdets to nye kørere, Mick Schumacher og Nikita Mazepin, der begge kører deres første sæson i motorsportens kongeklasse.

- Det er det, vi prøver at gøre med Mick og Nikita. Vi fortæller dem: "Vi er her for jer, vi er jeres førstehjælp, og I ved, at I er nødt til at stole på os, og at vi gør det bedste, vi kan, for at hjælpe jer".

- Du er bare nødt til at holde hovedet koldt, fokusere, arbejde hårdt og være koncentreret, siger Günther Steiner.

Og særligt Nikita Mazepin har haft en svær begyndelse i Formel 1, hvor han allerede har haft flere uheld.

- Jeg vil sige, at hans selvtillid har lidt et knæk, efter han er kommet ind, siger den italienske teamchef om den unge russer, der sidste år kørte Formel 2.

Haas-mandskabet har i sæsonens to første løb haft store problemer og har ikke kunnet følge med konkurrenterne. I både Bahrain og på Imola-banen er det en Haas-racer, der er kommet ind på sidstepladsen.

Mick Schumacher og Nikita Mazepin afløste inden denne sæson Kevin Magnussen og Romain Grosjean.