Formel 1

Magnussens afløser straffet efter endnu en fejl

Nikita Mazepin har haft det svært som nybegynder i Formel 1. I Portugals grandprix blev han straffet, efter han endnu engang gjorde en kører rasende.

I sine blot tre løbsweekender i Formel 1 er Nikita Mazepin blevet kraftigt kritiseret af sine konkurrenter.

Det skete igen i Portugals grandprix, da den russiske Haas-kører ikke lod den førende kører, Sergio Perez, komme forbi, som reglerne foreskriver.

Dommerne var da heller ikke i tvivl. Mazepin blev straffet med en fem sekunders tidsstraf.

- Det er ret enkelt. Det var min fejl, sagde Nikita Mazepin efter løbet til F1.com.

I Formel 1 skal en hurtigere kører have lov til at komme nemt og ugeneret forbi, når en langsommere konkurrent bliver overhalet med en omgang.

Når det sker, får en langsommere kører det såkaldte ”blå flag”, der bliver vinket med fra banens flagmarshalls. Det skal fungere som et signal til, at den langsommere kørere skal gøre klar til at lade en hurtigere bil komme forbi.

Sikke en idiot

Teamradio fra Sergio Perez

Men Mazepin ignorerede de blå flag til stor frustration for Sergio Perez, der på det pågældende tidspunkt førte Portugals grandprix, men mistede tid bag russeren.

Det fik Perez til at kalde Mazepin for en ’idiot’ over teamradioen.

Selvom Nikita Mazepin efterfølgende blev idømt fem sekunders tidstraf, så ændrede det ikke noget for Haas-køreren, da han sluttede sidst og dermed ikke mistede placeringer efter straffen.

- Min strategi blev ændret undervejs i løbet, og da jeg som en af de eneste pittede for anden gang, så forventede jeg, at jeg ville ligge for mig selv på banen, og jeg fik ikke en advarsel fra teamet. Men det er ikke en undskyldning. Det var min skyld, og jeg har sagt undskyld til ’Checo’ (Sergio Perez’ kælenavn, red.), sagde Nikita Mazepin efter løbet.

Lørdag blev Mazepin også kaldt for en idiot, da han kørte i vejen for Nicholas Latifi fra Williams under kvalifikationen.

Alligevel var teamchefen for Haas godt tilfreds med sin russiske kører efter Portugals grandprix.

- Han gør fremskridt, og han bliver også hurtigere for hver weekend, sagde Günther Steiner i en pressemeddelelse.

Næste Formel 1-grandprix er på søndag, hvor Spaniens grandprix bliver kørt i Barcelona.