Formel 1

Mercedes opfylder Grosjeans store ønske

Den nu tidligere Formel 1-kører Romain Grosjean skal i næste måned teste en af Mercedes' Formel 1-racere.

Romain Grosjean sagde farvel til Formel 1 på den værste tænkelige måde.

Et uhyggeligt uheld medførte, at hans Haas-racer brød i brand under Bahrains grandprix i november sidste år. Grosjean slap nådigt og ikke mindst med livet i behold, men brandsår holdt ham ude af resten af sæsonen, som var hans sidste i Formel 1.

I hospitalssengen i Bahrain kunne Grosjean følge med i reaktionerne på ulykken - blandt andet ordene fra Mercedes-bossen Toto Wolff, der tilbød franskmanden en afskedstur i en af sine racere.

Test og opvisning i mesterskabsracer

Der var ikke tale om tomme ord fra Wolff. I slutningen af juni skal Grosjean køre en hel testdag for Mercedes i Lewis Hamiltons mesterskabsracer fra 2019, ligesom hans skal køre demonstrationsomgange forud for det franske Formel 1-grandprix 27. juni.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme tilbage i en Formel 1-racer. Det bliver en speciel mulighed for mig, og at køre i en VM-vindende Mercedes bliver en unik oplevelse, siger Romain Grosjean ifølge Sky Sports.

- Jeg er meget taknemmelig for, at Mercedes og Toto Wolff giver mig den mulighed. Jeg hørte første gang om muligheden, da jeg lå i min hospitalsseng, hvor Toto gav interview og kom med invitationen. Det muntrede mig meget op.

Efter ulykken har Grosjean gjort comeback i motorsport, hvor han nu er en del af IndyCar-serien i USA. I sidste måned fik han debut med en tiendeplads.

Ulykken skulle ikke være det sidste minde

For Toto Wolff var det dog vigtigt at hylde en kører, der i i alt ti år var en del af Formel 1-cirkusset.

- Idéen opstod, da det så ud til, Romains Formel 1-karriere var slut. Vi ville ikke have, at ulykken blev hans sidste stund i en Formel 1-racer, siger Toto Wolff.

- Jeg har kendt Romain siden dagene i Formel 3, hvor han vandt mesterskabet. Han havde en lang og succesrig Formel 1-karriere, og vi ville sikre, at hans sidste minder skulle være bag rattet i en mesterskabsvindende racer.

35-årige Grosjean kørte for Formel 1-holdene Renault, Lotus og Haas. Han nåede i alt ti podieplaceringer.

Fra 2017 til 2020 var han holdkammerat med danske Kevin Magnussen, der ligesom Grosjean stoppede i Formel 1 efter 2020-sæsonen.