Formel 1

Hamilton var i konflikt med sig selv

Max Verstappen vidste godt, det ville gå galt, da Mercedes kaldte Lewis Hamilton ind til endnu et pitstop.

Skal, skal ikke?

Sådan lød det formentlig inde i Lewis Hamiltons hoved, da han af sit team blev bedt om at køre i pit med cirka 23 omgange tilbage af det spanske Formel 1-grandprix. Vel at mærke mens Hamilton var i gang med en duel om førstepladsen.

- Jeg var virkelig i tvivl. Skulle jeg køre ind eller ignorere beskeden og blive ude? Jeg gjorde jeg, hvad teamet bad om, og det er naturligvis, fordi der er en stor tillid mellem os, sagde den forsvarende verdensmester efter løbet til Sky Sports.

Mercedes gav hans bil nye dæk på, og det gav en kæmpe fordel mod rivalen Max Verstappen. Selvom Hamilton kom ud fra pitten langt efter, lykkedes det ham alligevel at indhente og overhale Red Bull-køreren med få omgange tilbage.

- Det var langt at kæmpe sig tilbage fra 20 sekunder, men det var en god satsning. En virkelig god strategi fra teamet, lyder det anerkendende fra Hamilton.

Red Bull manglede fart

Max Verstappen startede løbet som nummer to, men i første sving overhalede han Hamilton og tog føringen. Selvom hans forspring var stort efter Hamiltons overraskende pitstop, havde han godt set, hvordan det ville slutte.

- Der var ikke meget, vi kunne have gjort. De gik med endnu et stop, og så vidste jeg, det var ovre, fordi jeg allerede kæmpede med dækkene, og jeg kunne se på hver omgang, at han kom tættere og tættere på.

- Vi manglede tydeligvis fart. På trods af det prøvede jeg alt, jeg kunne, fortæller Verstappen.

Med sejren udbyggede Lewis Hamilton sin føring i VM-stillingen, hvor han nu har 14 point ned til Verstappen. Hamiltons teamkollega, Valtteri Bottas, blev nummer tre i det spanske grandprix, og han er også nummer tre i VM-stillingen. Han har dog kun halvt så mange point som Hamilton.

Det næste grandprix er om 14 dage i Monaco.