Formel 1

Verstappen skyder tilbage efter Hamiltons bemærkning

Lewis Hamilton mener, han er den primære årsag til, der ikke har været ulykker mellem ham og Max Verstappen i år.

Der har været masser af drama i fronten af Formel 1-løbene i denne sæson.

Udover spænding om sejren har rivalerne Lewis Hamilton og Max Verstappen flere gange også været tæt på at kollidere med hinanden.

Ifølge Hamilton er han årsagen til, at det endnu ikke er gået galt.

- Jeg synes, jeg har gjort det godt i at undgå ulykker indtil videre. Vi har 19 løb endnu, og vi kan ramme hinanden - forhåbentlig ikke. Det gode er, at der er en fin balanceret respekt mellem os, siger Hamilton.

- Jeg tror måske, han føler, han har meget at bevise. Jeg er ikke nødvendigvis i samme båd som ham. Jeg tænker mere langsigtet med mentaliteten om, at det er et maraton og ikke en sprint. Det er grunden til, jeg har opnået det, jeg har. Så jeg vil fortsætte med at gøre det, og jeg vil sørge for at undgå, vi kolliderer.

Går begge veje

Max Verstappen køber dog ikke helt den syvdobbelte verdensmesters præmis.

Hollænderen mener, at han selv bærer lige så meget af æren for, at der ikke har været uheld.

- Nej, jeg har intet at bevise. Og at undgå kontakt tænker jeg, at det går begge veje. Så vi har gjort det godt, det er rigtigt.

- Men ja, vi konkurrerer tæt, og vi har begge undgået kontakt. Lad os håbe, vi kan blive ved med at gøre det og blive ved med at være på banen og kæmpe mod hinanden.

Tætte dueller i sæsonen

Det har dog været tæt på fysisk kontakt i tre ud af sæsonens fire første løb.

I sæsonåbningen måtte Verstappen se sig nødsaget til at køre uden for banens linjer for at overhale Hamilton. Hvorefter han bagefter måtte afgive føringen, da handlingen var ulovlig.

På Imola-banen forårsagede Hamilton skade på sin bil i første sving, fordi han prøvede at undgå et sammenstød med Verstappen.

Ved det seneste grandprix i Spanien var Verstappen igen i offensiven i første sving, hvor Hamilton måtte holde igen, så der ikke opstod kollision.

Lewis Hamilton topper VM-stillingen med 94 point. Verstappen er på andenpladsen med 80 point.

Det næste grandprix er i Monaco i denne uge.