Formel 1

Ferrari-stjerne udgår kort før løb

Charles Leclerc var søndag nødt til at trække sig fra Monacos grandprix allerede inden starten på løbet.

For første gang siden 2019 havde Ferrari udsigt til at starte forrest i et Formel 1-grandprix.

Lørdag vandt Charles Leclerc overraskende kvalifikationen til det traditionsrige løb i Monaco, men få minutter før starten på selve løbet, blev det monegaskiske hjemmebanehåb nødsaget til at trække sig grundet problemer med raceren.

Problemerne opstod, efter Leclerc kørte galt på den sidste omgang under lørdagens kvalifikation. En kvalifikation, der satte en stopper for konkurrenternes sidste forsøg.

I første omgang lød meldingen, at der ikke var sket alvorlige skader, og starten på søndagens grandprix ikke var i fare. Men 25 minutter før starten kom meldingen om, at gearkassen i Charles Leclercs racer var stået af.

- Charles vil ikke stille til start på grund af problemer med den venstre drivaksel, som er umuligt at reparere i tide inden løbets start, skriver Ferrari på Twitter.

Ekstremt skuffet

Umiddelbart efter kunne man på tv-billederne se en særdeles skuffet Charles Leclerc forlade pitområdet i Monaco.

Og skuffelsen kan man ikke bebrejde ham for. Ferrari-køreren har nemlig ikke prøvet at køre grandprixet i Monaco til ende.

- I garagen var det meget, meget svært. Men jeg er efterhånden vant til den her følelse. Jeg har aldrig afsluttet et løb her, og i år starter jeg ikke engang, lød fra Leclerc ifølge F1 Reader.

Ingen kørere overtog officielt pole position, men fraværet af Ferrari-stjernen betød, at Red Bulls Max Verstappen startede løbet forrest foran Valtteri Bottas fra Mercedes.

Løbet køres søndag klokken 15.