Formel 1

Hamilton sendte vrede beskeder til teamet

Valtteri Bottas kalder det en stor fejl, da Mercedes lavede en brøler på den finske kørers pitstop.

På to omgange gik det fra dårligt til katastrofalt for Mercedes i Monacos grandprix.

Først blev Lewis Hamilton mod sin vilje kaldt i pit, mens Valtteri Bottas på den efterfølgende omgang måtte udgå, da hans højre fordæk ikke kunne komme af under et pitstop.

Selvom Hamilton modsat sin teamkollega kunne køre videre i løbet, var den forsvarende verdensmester rasende over sit holds pitstopbeslutning.

Mercedes havde kaldt Hamilton i pit i et forsøg på at komme ud foran Pierre Gasly, som Hamilton havde kæmpet med. Den strategi mislykkedes totalt.

Ikke nok med Hamilton fortsat var bag Gasly, så lykkedes det for både Sebastian Vettel og Sergio Perez at komme ud foran Hamilton ved at vente med at afholde deres pitstop.

- Hvordan kan jeg stadig været bag ham (Gasly, red.). Kom nu, lød det vredt fra Hamilton undervejs i løbet over teamradioen.

- Jeg forstår det ikke, venner. Jeg sparede på dækkene, så de kunne holde længere, og så fik I mig til at stoppe før alle andre.

Det burde ikke være sket

Valtteri Bottas om Mercedes' pitstopfejl

Resten af løbet forblev Hamilton på syvendepladsen, og de få point, som en syvendeplads giver, betyder, at han mister førstepladsen i VM-stillingen til søndagens vinder, Max Verstappen.

- Det pitstop kostede os tre placeringer. Jeg har ikke rigtig en reaktion på det, sagde Hamilton efter løbet til Sky Sports.

- Vi underpræsterede hele weekenden som hold fra starten, så vi vil have fokus på næste løb. Tillykke til Max og hans hold. De gjorde et godt stykke arbejde.

'En stor fejl'

Mens Hamilton åbnede pitstopballet efter 29. omgang, ventede Bottas yderligere en omgang, før han kørte i pit. Den kom han aldrig ud fra igen.

Mekanikerne kæmpede med en møtrik, som ikke kunne løsnes for at få højre fordæk af. Til sidst måtte de opgive og skubbe Bottas' bil i garagen. Til stor frustration for den finske kører, som modsat Hamilton var med i front og kæmpede med om sejren.

- Jeg kunne ikke tro, hvad der skete. Det var en stor fejl af os som hold, sagde Bottas til Sky Sports.

- Enten var det en menneskelig eller en teknisk fejl. Uanset hvad er vi nødt til at finde en løsning på det.

Den store Mercedes-nedtur ved grandprixet betyder, at Red Bull også overtager førstepladsen i konstruktørernes mesterskab. Se hele stillingen her.

Det næste grandprix er i Aserbajdsjans hovedstad, Baku, om to uger.