Formel 1

Verstappen tager VM-føring efter Mercedes-brølere

Flere Mercedes-brølere kostede dyrt, da Max Verstappen vandt Monacos Formel 1-grandprix.

Max Verstappen har overtaget førstepladsen i kampen om det individuelle verdensmesterskab.

Red Bull-køreren havde ingen problemer under søndagens Formel 1-grandprix i Monaco, hvor han førte fra start til slut. Det samme kan man ikke sige om Mercedes, der ad flere omgange dummede sig og endte med et katastrofalt resultat.

30 omgange inde i løbet kørte Lewis Hamilton i pit, hvor han fik skiftet sine softdæk ud med hard. En beslutning, som han var særdeles utilfreds med og som senere endte med at koste ham en placering.

Omgangen efter var det så Valtteri Bottas' tur til at køre i pit, og her kunne de ikke få det ene dæk af. Efter at have kæmpet i lang tid valgte Mercedes at trække finnen ud af løbet.

Hamilton sluttede løbet som nummer syv, og dermed formåede Mercedes-teamet kun at skrabe seks point sammen. Til gengæld havde Red Bull en fantastisk dag i Monacos gader, hvor Verstappens sejr og en fjerdeplads til Sergio Perez i alt resulterede i 37 point.

Weekendens pointhøst betyder, at Max Verstappen nu har overgået Lewis Hamilton i den individuelle VM-stilling, mens Red Bull nu er på førstepladsen i konstruktørernes mesterskab.

VM-stillingen

  1. Max Verstappen (Red Bull): 105 point
  2. Lewis Hamilton (Mercedes): 101 point
  3. Lando Norris (McLaren): 56 point

Grandprixet i Monaco, der er sæsonens femte, fik en dramatisk begyndelse, allerede inden det var skudt i gang. Kort før start meddelte Ferrari på Twitter, at Charles Leclerc ikke ville stille til start.

Den 23-årige monegasker havde ellers sat hurtigste tid i kvalifikation og stod til at skulle starte i pole position på hjemmebanen.

Næste gang Formel 1-feltet skal i aktion er 4.-6. juni i Aserbajdsjan.