Formel 1

Ferrari-stjerne starter forrest i Baku

Efter en massiv skuffelse på hjemmebane i Monaco for to uger siden har Charles Leclerc rejst sig med manér.

Charles Leclerc var i tårer, da han for to weekender siden måtte opgive at stille op i Formel 1-løbet på hjemmebane i Monaco efter at have sikret sig pole position.

Nu kan Ferrari-stjernen smile igen.

Lørdag kørte han sig således igen i pole position. Denne gang skete det på bybanen i gaderne i Aserbajdsjans hovedstad Baku.

- Jeg forventede ikke, at vi kunne være så konkurrencedygtige, så jeg er glad for, hvordan det gik, siger Leclerc ifølge AFP.

I Monaco var Leclerc kørt i barrieren i kvalifikationen om lørdagen, og mekanikerne nåede ikke at få hans bil klar til løbet søndag, men det bliver ikke et problem i Baku.

- Bilen føltes godt, men jeg føler, at Mercedes og Red Bull har lidt mere at komme med, så det bliver svært i morgen (søndag, red.).

Charles Leclerc henviste Lewis Hamilton (Mercedes) til andenpladsen. Max Verstappen (Red Bull), som lige nu fører verdensmesterskabet, starter som treer i søndagens løb.

Kvalifikationen var præget af flere uheld, og blandt andre Daniel Ricciardo kørte sin McLaren-racer i barrieren. Han kom derfor ikke med i den afgørende tredje kvalifikation og starter som nummer 13 søndag.

I den første del af kvalifikationen kørte også Lance Stroll (Aston Martin) og Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) deres biler i væggen.

Kørerne fik på grund af coronapandemien ikke mulighed for at køre på den underholdende bane i Baku sidste år, men i 2019 vandt finske Valtteri Bottas. Han starter søndag på tiendepladsen i sin Mercedes-racer.