Formel 1

Verstappen udbygger VM-føring

Max Verstappen vandt grandprixet i Østrig og fører nu med 18 point ned til Lewis Hamilton i Formel 1.

Mercedes-køreren Lewis Hamilton har vundet Formel 1-serien de seneste fire sæsoner, men noget tyder på, at han som minimum får kamp til stregen i år.

På Red Bull Ring i østrigske Spielberg vandt Red Bull-køreren Max Verstappen sit andet grandprix i træk og fjerde i sæsonen og udbyggede dermed VM-føringen.

Verstappen er nu 18 point foran Hamilton, der for tiden må sande, at konkurrenten kører en anelse hurtigere.

Valtteri Bottas, den anden Mercedes-kører, blev nummer tre.

På grund af en straf til Bottas i fredagens træning havde Hamilton overtaget teamkollegaens startplads i forreste række.

Alligevel opbyggede Verstappen, der havde pole position, hurtigt et forspring ned til Hamilton.

Og efter et noget nær perfekt pitstop på bare to sekunder var hollænderen fortsat næsten fem sekunder foran sin britiske konkurrent.

Spørgsmålet var herfra, hvis dæk der bedst kunne klare resten af omgangene på den 4318 meter lange bane.

Duel mellem stjernerne

Det stod klart, at sejren skulle findes i en duel mellem Verstappen og Hamilton, da forspringet fra Hamilton til Bottas var på mere end 20 sekunder før de sidste 30 omgange.

Verstappen holdt Hamilton bag sig hele vejen gennem de 71 omgange, og i mål var der knap 36 sekunder ned til titelkombattanten.

Med udsigten til andenpladsen kørte Hamilton i pit på næstsidste omgang for at skifte til soft-dæk og tage hurtigste tid, der ville give et ekstra point, og missionen lykkedes.

Mens Red Bull kunne glæde sig over endnu en god dag på racerbanen, blev løbet knap så mindeværdigt for AlphaTauris Pierre Gasly.

Han udgik allerede efter første omgang efter at have ramt Ferrari-køreren Charles Leclerc.

Der er nu kørt 8 af de 23 grandprixer, der er planlagt i 2021.

Tidligere på ugen kom det frem, at der alligevel skal køres i Tyrkiet, efter at løbet i første omgang var blevet aflyst på grund af coronasituationen i landet. Grandprixet i Tyrkiet køres 3. oktober.