Formel 1

Vettels hold appellerer diskvalifikation efter brændstofbrøler

Aston Martin vil forsøge at få omstødt diskvalifikation, efter at teamet ikke kunne aflevere nok brændstof.

Formel 1-teamet Aston Martin har torsdag besluttet at appellere den diskvalifikation, som teamets tyske kører, Sebastian Vettel, blev idømt søndag efter grandprixet i Ungarn.

Det skriver Aston Martin på Twitter.

Her var den firedobbelte verdensmester kørt ind på en andenplads, men efter løbet kunne teamet ikke aflevere den nødvendige mængde brændstof.

Derfor blev Sebastian Vettel diskvalificeret.

Ifølge reglerne skal der kunne fjernes en liter brændstof fra bilerne, men det var kun muligt at tage en prøve på 0,3 liter fra Vettels bil.

Aston Martin-teamet vurderede, at der var 1,44 liter brændstof tilbage i tanken, men at det ikke var muligt at få nok ud.

Nu fortæller teamet, at der er kommet "vigtigt nyt bevismateriale frem, som er relevant i forhold til sanktionen, og som ikke var tilgængeligt, da FIA (Det Internationale Motorsportsforbund, red.) traf sin beslutning".

Løbet i Ungarn blev overraskende vundet af franske Esteban Ocon (Alpine), der tog sin første Formel 1-grandprixsejr i karrieren.

Den regerende verdensmester, briten Lewis Hamilton (Mercedes), sluttede som nummer tre.

Han blev efter Sebastian Vettels diskvalifikation forfremmet til andenpladsen, mens spanieren Carlos Sainz (Ferrari) blev rykket op som nummer tre.