Formel 1

Tidligere verdensmester stopper i Formel 1

Kimi Räikkönen fortæller, at beslutningen om at stoppe i Formel 1 blev truffet for over et halvt år siden.

I 20 år har han imponeret på racerbanen, og i lige så lang tid har han underholdt med sin altid iskolde væremåde.

Men efter denne sæson er det slut. I et opslag på Instagram fortæller finske Kimi Räikkönen, at han stopper i Formel 1.

- Det var det. Det her vil være min sidste sæson i Formel 1.

- Selvom sæsonen stadig er i gang, vil jeg gerne takke min familie, alle mine hold, alle, der har været involveret i min karriere og i særdeleshed alle fans, der altid har heppet på mig, siger Kimi Räikkönen, der i karrierens løb har fået kælenavnet "Iceman".

Finnen startede i 2001 sin karriere i motorsportens kongeklasse, og seks år senere kulminerede det, da han for Ferrari vandt det individuelle verdensmesterskab.

I karrierens løb har Kimi Räikkönen kørt ikke færre end 341 løb, og 103 gange har han været på podiet. Alfa Romeo-køreren har i alt vundet 21 grandprixer.

Räikkönen har de seneste tre sæsoner kørt for Alfa Romeo-mandskabet, hvor han har haft svære betingelser for at køre med om de sjove placeringer, og beslutningen om at stoppe i Formel 1 er noget, der har været længe undervejs.

- Det er en beslutning, som jeg traf i vinter. Det var ikke nogen nem beslutning, men efter denne sæson er det tid til noget nyt.

Kimi Räikkönen har i år to tiendepladser som sin bedste placering. Det placerer ham på en samlet 17.-plads i kampen om det individuelle verdensmesterskab.

Det er endnu uvist, hvad Kimi Räikkönen skal efter sæsonen.