Formel 1

Motorskift koster Bottas pole position efter sprintsejr

Valtteri Bottas var bedst, da Formel 1-feltet for anden gang afviklede en sprintkvalifikation.

Valtteri Bottas (Mercedes) kan sætte tre point ind på sæsonkontoen i Formel 1, efter at finnen var bedst i lørdagens sprintkvalifikation på Monza-banen i Italien.

Trods sejren kommer han dog ikke til at starte i pole position i søndagens grandprix. Som straf for et motorskift må Bottas finde sig i en startposition bagest i feltet.

I stedet starter Max Verstappen forrest og bliver samtidig belønnet med to point for sin andenplads i kvalifikationen. Daniel Ricciardo blev nummer tre og tager et enkelt point.

Lewis Hamilton må nøjes med fjerde startposition. Briten kæmper en indædt kamp med Verstappen om førstepladsen i det samlede regnskab, og med lørdagens resultat udbygger Verstappen sit forspring fra tre til fem point.

Nyt koncept

Det var anden gang, Formel 1-feltet blev kastet ud i sprintkvalifikation, der er indført som et forsøg i denne sæson.

Den første udgave blev afviklet før Storbritanniens Grand Prix på Silverstone i juli. Ved den lejlighed var Verstappen hurtigst.

Hvor en almindelig kvalifikation er en slags enkeltstart, hvor det handler om at sætte bedste tid, har sprintkvalifikation form som et minigrandprix med alle biler på banen samtidig.

Bilerne skulle kun 18 gange rundt på Monza-banen, før arbejdsdagen var overstået. Til sammenligning køres søndagens grandprix over 53 omgange.